Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise terör deprem palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı gündem özeti

KOBİDER Başkanı Özgenç: Haydi Türkiye, Şimdi Birlik Zamanı!

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, deprem felaketiyle sarsılan Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Şanlıurfa'daki vatandaşların sorunlarının devlet-millet iş birliği ile kısa sürede giderileceğini belirtti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Özgenç, Türkiye'yi derinden sarsan iki deprem felaketinin büyüklüğüne dikkat çekerek, Türkiye olağanüstü bir süreçten geçiyor. Afet, ülkenin 10 ilini yıktı. Arka arkaya yaşanan iki deprem Türkiye'nin yüreğini dağladı. Şimdilik 7 bin civarında vefatımız, 40 bin aşkın yaralımız var. Ve çok büyük boyutta maddi zayiat var. Şimdi el ele, gönül gönüle vatandaşlarımızın yaralarını en kısa sürede sararalım. 

Türkiye, tarihinde birçok sıkıntıyı yaşamış ve hepsini de büyük bir güç ve iradeyle aşmıştır. Bu acıyı da Allah'ın izniyle aşacaktır." dedi. Özgenç, devletin tepe yönetiminden afet ve yardım organlarına kadar pek çoğunun hareket halinde olduğunun görüldüğünü belirterek, "Devletimiz bu acı olayın yaralarını var gücüyle sarmaya çalıştığı gibi duyarlı STK'lar da el birliğiyle destek kampanyaları açıp deprem bölgesine yardıma koşmaktadır." açıklamasını yaptı. 

KOBİDER Başkanı Özgenç, tüm millet gibi KOBİ'ler ve KOBİDER olarak da bu süreçte depremin yaralarını sarma hususunda gereken hassasiyeti ve gayreti göstereceklerini aktararak, şunları dile getirdi: Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Şanlıurfa’yı vuran deprem sonrasında başta hükümetin, duyarlı STK'ların ve bazı özel sektör kuruluşlarının yardımları hızla sürmektedir. Devletin geçmiş yıllarda yaşanan depremlerde gösterdiği sıcak yaklaşım herkesin malumudur. Ardımızda büyük bir felaket, önümüzde bu felaketin yaralarını hızla sarmanın ve vatandaşlarımızı bir an önce normal yaşantılarına döndürmenin imkanlarını barındıran geniş bir vizyon var. İnsani duygular ile yapılmak istenen yardımlara açık olunduğu yetkililerce açıklandı.  

Şimdi yaralarımızı devletçe, milletçe el birliğiyle sarabileceğimize ve o gücümüzün de var olduğuna inanıyorum.” İfadelerini kullandı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.