Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi gündem özeti AİLE ırak Pandemi gündem başlıkları galatasaray suriye çukurova belediye başkanı soner çetin vakıfbank

Mayıs Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Mayıs ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,45 yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ise aylık yüzde 0,52 arttı. 

TÜİK, Mayıs ayına ilişkin tüketici fiyat endeksini açıkladı. Buna göre, TÜFE’de 2017 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,45, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,18, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,09 artış gerçekleşirken , yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 0,52, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,74, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,26 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,02 artış gösterdi.

TÜFE'de aylık en yüksek artış 5,97 ile giyim ve Ayakkabı grubunda oldu. Aylık en fazla düşüş gösteren grup ise yüzde 0,91 ile çeşitli mal ve hizmetlerde oldu.

Yİ-ÜFE'de ise bir önceki aya göre en fazla artış yüzde 3,24 ile mobilya ürünlerinde gerçekleşirken, Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2017 yılı Mayıs ayında aylık en fazla artış dayanıklı tüketim mallarında ve yıllık en fazla artış ara mallarında gerçekleşti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.