Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE ırak Pandemi gündem başlıkları galatasaray suriye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener terörist

TESK Başkanı Palandöken: Çalışan Engelli Sayısı Artırılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Engelli vatandaşlarımızın ekonomik açıdan kimseye bağımlı olmamaları için hem kamu kuruluşlarında hem de özel kuruluşlarda çalışan engelli sayısı artırılmalıdır” dedi.

TESK Başkanı Palandöken, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Palandöken, engellilerin en büyük sorununun mimari engeller yüzünden sosyal hayata katılamamak ve işsizlik nedeniyle ekonomik bağımsızlık kazanamamak olduğunu belirterek, “Engelli vatandaşlarımıza bir engel de biz olmamak için onların sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sağlamalı, engellilerin iş yaşamına katılımı için destek vermeliyiz. TÜİK verilerine göre ülke nüfusunun işgücüne katılım oranı yüzde 47,5 iken, en az bir engeli olan nüfusta işgücüne katılım oranı yüzde 22,1 olarak kaydedildi” dedi.

Palandöken, TESK olarak engelli vatandaşlara karşı sosyal sorumlulukla hareket ettiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

”Engelli vatandaşlarımızın ekonomik açıdan kimseye bağımlı olmamaları için hem kamu kuruluşlarında hem de özel kuruluşlarda çalışan engelli sayısı artırılmalıdır. TESK olarak engelli vatandaşlarımızın iş yeri kurmalarını desteklemek için ‘Kendi İşini Kurma’ projesi kapsamında engelli esnaf ve sanatkarımızın işyerlerinin kuruluşu aşamasında sicil, birlik ve oda kayıt ücretleri ile belge ve hizmet karşılığı olan bedellerini Konfederasyon bütçesinden karşılayarak geri iade ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.