Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kudüs

TİM İhracat Destek Paketi Önerilerini Başbakan’a Sundu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Başbakan Binali Yıldırım’a ihracatçıların beklentilerini içeren İhracat Destek Paketi Önerilerini sundu.

TİM, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü ziyaret etti. Görüşmede 65. Hükümetten beklentileri içeren ve daha önce TİM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı ile paylaşılan İhracat Destek Paketi Önerileri, Başbakan Yıldırım’a da sunuldu. 2023 hedefleri doğrultusunda hükümetle koordineli çalıştıklarını dile getiren TİM Başkanı Büyükekşi, ihracatçının beklentilerinin karşılanacağına inandıklarını ve yüksek katma değerli üretime odaklanılarak Türkiye ekonomisine katkılarını artıracaklarını kaydetti.

TİM’in, Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü de ziyaret ettiği, görüşmelerde ihracatın büyümeye pozitif katkısının artırılması için neler yapılabileceği üzerinde durulduğu belirtildi.

Hedef ihracatı sürekli ve kalıcı olarak artırmak

TİM olarak, büyüme, ihracat, cari açık, enflasyon ve kur, istihdam gibi temel ekonomik verilerin yer aldığı “Ekonomi Yol Haritası Önerileri” hazırladıklarını vurgulayan Büyükekşi, “Yeni döneme ilişkin beklentilerimizi Genel Kurulumuzda Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. İhracatımızın tekrar atağa kalkması gerektiğini belirttik. Bugün de Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a ‘İhracat Destek Paketi Önerileri’mizi sunduk. İhracatımızı kalıcı ve sürekli bir şekilde artırabilmek adına çok önemsediğimiz destek paketi önerilerimizi 4 ay önce gerçekleştirilen YOİKK toplantısında 64. Hükümetimize iletmiştik. Umuyoruz ki; 64. Hükümetimiz döneminde önerilerimize ilişkin başlayan çalışmalar en kısa sürede sonuçlanır” ifadelerini kullandı.

“İhracat ülke gündemi haline gelmeli”

65. Hükümetin verimli yatırımların artırılması, kamuda kaynak israfının önlenmesi, maliyetlerin azaltılması konularına öncelik vermesini takdirle karşıladıklarını dile getiren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekonomik sıçrama, ekonomik dönüşüm, reel ekonomi ve ihracat yeniden ülkemizin ana gündemi haline gelmeli. Net ihracatın büyümeye katkısı sürekli bir şekilde pozitif olmalı. İhracatımızı büyümeye pozitif katkı yapabilecek düzeylere getirebilmek ve 2023 hedeflerimize ulaşabilmek için yüksek katma değerli ürünlere odaklanmalıyız.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.