Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise deprem terör palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 250 Milyar Liralık Reel Sektör Kredi Kefaleti Çarkları Yeniden Döndürdü

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 7.4’lük büyüme oranının Türkiye’nin özel sektör- devlet işbirliği ile tüm engelleri aşabileceğini gösterdiğini belirterek, “Hükümetimizin iş alemiyle istişare ederek hayata geçirdiği finansman, istihdam ve üretimdeki tarihi destekler, Oda-Borsa camiamızın öncülük ettiği TOBB Nefes Kredisi ve Kredi Garanti Fonumuz kanalıyla hayata geçirilmesini sağladığımız 250 milyar liralık reel sektör kredi kefaleti, çarkların yeniden dönmesini sağladı” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamayla 2017 büyüme rakamlarını değerlendirdi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin yıllık yüzde 7.4’lük büyüme oranıyla dünyada gıptayla bakılan bir ülke haline geldiğini belirterek, “G20’nin en hızlı büyüyen ülkesiyiz, OECD içindeyse 2. konuma yükseldik. Büyüme rakamları ülkemize moral verdi, iş âlemi için umut ve güven kaynağı oldu” dedi.

Bu büyüme oranı ile Türkiye’nin, özel sektör-devlet işbirliğiyle tüm engelleri aşabildiğini gösterdiğini ve dünyaya  güçlü bir mesaj verdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Hükümetimizin iş alemiyle istişare ederek hayata geçirdiği finansman, istihdam ve üretimdeki tarihi destekler, Oda-Borsa camiamızın öncülük ettiği TOBB Nefes Kredisi ve Kredi Garanti Fonumuz kanalıyla hayata geçirilmesini sağladığımız 250 milyar liralık reel sektör kredi kefaleti, çarkların yeniden dönmesini sağladı” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak daha güçlü bir ekonomi için üretim, yatırım, istihdam ve ihracatla bu büyümeyi devam ettirmede kararlı olduklarını ifade ederek, “Enflasyonun ve faiz oranlarının tek hanelere çekilmesiyle de desteklenirse, ülkemizin büyümesi daha da hızlanacak, orta gelirden üst gelir seviyesine yükselmemiz mümkün olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.