Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi gündem özeti galatasaray abd çin chp pkk Koronavirüs terörist suriye tesk genel başkanı bendevi palandöken

Toplanan İnek Sütü Miktarı Ocak'ta Yüzde 10 Arttı

Toplanan inek sütü miktarı 2021 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10 arttı. İçme sütü üretimi yüzde 0,9, yoğurt üretimi yüzde 3,6 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2021 yılının Ocak ayına ilişkin süt ve süt ürünleri üretim verilerini açıkladı. Buna göre, Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %10 arttı.

Ocak ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %0,9 azalarak 144 bin 932 ton olarak gerçekleşti.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %3,6 artarak 95 bin 289 ton olarak gerçekleşti.

Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %89,2, yağsız süt tozu %14,7, kaymak üretimi %12,2, tam yağlı süt tozu üretimi %7,5, inek peyniri üretimi %5,1 artarken, tereyağı üretimi %12,1, ayran üretimi %22,6 azalmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.