Öne Çıkanlar Yiğitler 13 Milyona Yakın Emeklinin Gözü Promosyonda COVID19 aşısı 1 Nisan 2018 hava durumu aleksandar vuçiç haberleri Dominik Cumhuriyeti TEB-OPET VE SUNPET İLE İŞ BİRLİĞİ Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş Merkeze Mi çekildi? g20 liderler zirvesi anka gündemi hükümet sözcüsü Jacek Kaspszyk

Tüketici Güven Endeksi Yüzde 6,9 Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüketici güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 6,9 oranında azalarak 68,9 oldu.

TÜİK, 2016 yılı Kasım ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Buna göre, tüketici güven endeksi Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 6,9 azaldı; Ekim ayında 74,04 olan endeks değeri Kasım ayında 68,93 oldu.

Hanenin Maddi Durum Beklentisi Endeksi Yüzde 5,4 Azalarak 89 Oldu

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,4 oranında azalarak Kasım ayında 89,01 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının düşmesinden kaynaklandı.

Genel Ekonomik Durum Beklentisi Yüzde 6,5 Azaldı

Ekim ayında 101,62 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 6,5 azalarak, Kasım ayında 95,06 oldu. Bu düşüşle, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısı bir önceki aya göre azaldı.

İşsiz Sayısında Düşüş Bekleyenlerin Sayısı Azaldı

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 7,6 oranında azalarak, Kasım ayında 71,3 oldu. Bu azalışa göre, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin sayısı azaldı.

Tasarruf Etme İhtimali Endeksi Azaldı

Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 12,7 oranında azaldı. Ekim ayında 23,27 olan endeks, Kasım ayında 20,33 değerine düştü. Bu düşüşe göre, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimalleri bir önceki aya göre azaldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.