Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi AİLE

Türk Eximbank Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan 250 Milyon ABD Doları Kredi Sağladı

Türk Eximbank, 26 Mayıs 2021 tarihinde T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın garantisi altında Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 250 milyon ABD Doları tutarında 4,5 yıl vadeli, rekabetçi maliyet seviyelerine sahip bir kaynak için kredi anlaşması imzaladı. 


Türk Eximbank, Kredi ile COVID-19'un neden olduğu likidite kısıtlamalarını azaltmak ve ihracat sektöründe faaliyet gösteren firmaların finansmana erişimini artırmak hedeflenmektedir. Bunula birlikte, Türk ihracatçılarının işletme sermayesi finansman ihtiyaçlarını karşılamak üzere; ihracat taahhüdü karşılığında, düşük faizli ve orta vadeli destek sağlanması amaçlanmaktadır." açıklamasında bulundu. 

"Kredi AIIB’nin bir İhracat Kredi Kurumu ile gerçekleştirdiği ilk işlem olma özelliğine sahiptir"

Türk Eximbank Genel Müdürü Ali Güney yaptığı açıklamada “Temin edilen bu fon Türk Eximbank’ın sürdürülebilirlik süreci kapsamında değerlendirilecek olup, kredinin en az %5’i, kadın ihracatçılar ve kadının işgücüne katılımını destekleyen özel sektör firmalarının işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Kredi AIIB’nin bir İhracat Kredi Kurumu ile gerçekleştirdiği ilk işlem olma özelliğine sahiptir.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.