Öne Çıkanlar meb adana KPSS TOGG istanbul cumhurbaşkanı erdoğan haberleri Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti gazi ayhan barut bendevi palandöken

Türk Eximbank ile EBSO Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
Türk Eximbank ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) arasında bugün işbirliği protokolü imzalandı. Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, bir ilk olan bu uygulama ile EBSO bünyesinde ve kurucusu olduğu Organize Sanayi Bölgelerinde, Türk Eximbank ile ihracatçılar arasında köprü oluşturacak irtibat noktaları kurulacağını açıkladı.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan YILDIRIM, göreve başladıktan sonra bir tanıtım atağına başlayarak ihracatçılar ile sık sık biraraya geldiklerini belirterek, bu toplantılarda bazı ihracatçı firmaların halen Eximbank hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını, bilgisi olanların da bazen Eximbank’a erişmekte sıkıntı yaşayabildiğini tespit ettiklerini söyledi. Bunun üzerine bu tür sıkıntıları çözemeye yönelik uygulamalar üzerinde çalıştıklarını, 10 Nisan tarihinde Türk Eximbank ile Ege Bölgesi Sanayi Odası arasında imzalanan işbirliği protokolünün ise bu çalışmaların bir ürünü olduğunu ifade etti. Genel Müdür Adnan Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti:

“Söz konusu işbirliği protokolü ile Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda ve kurucusu olduğu Organize Sanayi Bölgeleri (OSB)’nde, Türk Eximbank’ın faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olan, Eximbank ile ihracatçılarımız arasında bir köprü oluşturacak irtibat noktaları kuruyoruz. Böylece EBSO ve bağlı OSB’ler bünyesinde faaliyet gösteren firmalarımızın, Bankamızın kredi, sigorta ve diğer hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması amaçlanıyor. Aynı zamanda Oda üyelerinin, ihracata yönelmenin avantajları konusunda farkındalıklarının artırılması da sağlanacak.

Bu irtibat noktaları aracılığıyla bir yandan Bankamızı ihracatçılarımıza daha iyi anlatabileceğiz. Diğer yandan da ihracatçılarımızın bize erişimini kolaylaştıracağız, çünkü organize sanayi bölgelerindeki irtibat ofislerimiz bilgilendirme dışında başvuru evraklarının iletilmesinde de aracılık yapacaklar. Bu vesile ile Ege Bölgesi Sanayi Odası bünyesindeki firmalar, ihracatın finansmanı alanında Bankamızın sunduğu makul koşullu kredi ve alacak sigortası imkanından faydalanarak, daha rahat, güvenli ve istikrarlı bir finansman ortamında ticaret yapma imkanına kavuşacak. Belki daha da önemlisi, Bankamıza erişmek hiç olmadığı kadar kolaylaşacaktır.”

Genel Müdür Yıldırım, bu uygulamanın Türk Eximbank’ın hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacağını vurgularken, 2017 yılında bir önceki yıla göre sunduğu nakdi kredi ve alacak sigortası desteğinin %21 oranında artırılarak toplam 40 milyar dolara yükseltilmesine ve bu sayede sunduğu finansman desteğinin ihracata oranının 3 puan artırılarak %26’ya çıkartılmasına yönelik hedeflerini de hatırlattı. Daha sonra sözlerine “EBSO ile imzalanan bu işbirliği protokolü kapsamlı bir bakış açısının, bir stratejinin ilk adımı olarak görülmelidir. Önümüzdeki dönemde benzer protokolleri ihracat sıralamasında ilk 20’de yer alan illerimizdeki sanayi ve ticaret odaları ile buralardaki büyük organize sanayi bölgeleriyle de imzalayarak, tüm ihracatçılarımıza ulaşmayı hedefliyoruz.

Bu hedefimiz için attığımız bir başka adım ise, geçtiğimiz Cuma günü Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin katılımıyla Denizli şubesini açmak oldu. Başta Bursa ve Adana olmak üzere önümüzdeki dönemde tüm temsilciliklerimizi peyder pey şubeleştirerek sunduğumuz kredi ve sigorta imkanlarını ihracatçılarımızın ayağına kadar götüreceğiz. Bu protokol ile başlattığımız irtibat noktası uygulaması ve şubeleşme yönünde attığımız adımların devamı gelecek, hedeflerimize daha fazla ihracatçıyı kapsayarak ulaşacağız. Türk Eximbank imkanlarını tanımayan ihracatçı kalmayana kadar firmalara erişmeyi önceliğimiz olarak belirlemeye devam edeceğiz.” şeklinde bitirdi.


 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.