Öne Çıkanlar ırak pkk fetö TarımGFE spk terörist cumhurbaşkanı erdoğan ICBC) Asena CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı İsrail

TEB, Ekonomiye Desteğini Sürdürmeye Devam Ediyor

Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) aktif toplamı 2017'de yılın başından itibaren %8 oranında artarak 85.8 milyar TL’ye ulaşırken, net kârı 1,068.8 milyon TL olarak gerçekleşti.

Türk Ekonomi Bankası 2017 yılı finansal sonuçlarını açıkladı, TEB’in ekonomiye ve müşterilerine sağladığı desteğin en önemli göstergesi olan krediler 2017 yılında toplam aktiflerinin %74’ünü oluşturdu. Toplam 63.3 milyar TL’lik kredilerin yarıya yakını Türkiye ekonomisinin lokomotifi KOBİ’lere kullandırıldı.

Her dönem olduğu gibi risk yönetimine ve aktif kalitesine öncelik veren TEB’in 2017 yılında takipteki kredilerinin oranı %3.02 seviyesinde gerçekleşti. Aynı dönemde toplam mevduat ise %12 oranında artarak 55.6 milyar TL’ye ulaştı. İstikrarlı büyümesini güçlü sermaye yapısıyla birlikte sürdürmekte olan TEB’in özkaynakları %16 oranında artarak 9 milyar TL’ye ulaşırken sermaye yeterlilik rasyosu ise hedef rasyo olan %12’nin oldukça üstünde %16.12 olarak gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.