Öne Çıkanlar Koronavirüs terörist abd chp deprem İsrail mhp CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan tesk genel başkanı bendevi palandöken konser Öztrak

Giovanni Scognamillo Belgeselle Anılacak

Liseler Arası Kısa Film ve Senaryo Yarışması kapsamında, Türk Sinemasının yakın zamanda kaybettiği  Giovanni Scognamillo’nun Ersin ve Annie Pertan tarafından hazırlanan belgeseli yarın, İstanbul SETEM’de gösterilecek.

17.00'de başlayacak ücretsiz gösterim sonrası Annie Pertan ile söyleşi de gerçekleştirilecek.

Türk okurunun yakından takip ettiği gazeteci ve araştırmacılardan biri olan Scognamillo, sinema tarihçisi ve yazar olarak İstanbul'da 60 yılı aşkın süredir yaşamıştı. Sinema, fantastik edebiyat, korku edebiyatı ve okkültizm üzerine yazılar kaleme alan İstanbul'da yaşayan son Levantenlerden birisiydi.

Sinema tarihçisi Scognamillo 8. Uluslararası Ankara Film Festivali Yaşam Boyu Katkı Ödülü ve 19. İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülü‘nün de sahibi idi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.