Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk abd Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak

267 Bin Öğrenci Yurtlara Yerleşti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2015-2016 öğretim döneminde 384 bin 918 öğrencinin yurt başvurusunda bulunduğunu, 269 bin 691 öğrencinin yurtlara yerleştirildiğini açıkladı.

-ÜCRETSİZ İNTERNET-

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Gençlik Bakanı, Başbakan’ın açıklamış olduğu 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'nda bakanlığının, eylemden sorumlu kurum olarak; gençlere ücretsiz internet erişimi imkânı getirecek düzenlemelerin yapılması ve lisans öğrencilerinin 330 TL olan burslarının 400 TL'ye çıkarılması yönündeki vaatleri gerçekleştireceğini söyledi.

-EYLEM PLANINA İŞARET ETTİ-

Bakanlığın, 64. Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı'nda ilgili kurum olarak destek vereceği icraatlara işaret eden Gençlik ve Spor Bakanı şöyle dedi:

“Üniversite öğrencilerinin kısmi süreli çalışmasının önündeki engeller kaldırılacak. Aile Sosyal Destek Programının (ASDEP) alt yapısı tamamlanacak ve uygulama başlatılacak.

Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek verilecek.

Gençlere 100 bin lira kredi desteği verilecek, bu krediye Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkânı sağlanacak.

İlk kez iş bulan her gencimizin ücretinin bir yıl boyunca Devlet tarafından karşılanması sağlanacak.

Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin genel sağlık sigortası giderlerinin iki yıl süreyle gelir testi yapılmaksızın ve prim alınmaksızın Devlet tarafından karşılanması sağlanacak.

Yeni iş kuran gençlerimize üç yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlanacak. Gençlerimizin kısa film, ilk film, kitap, dergi vb. sanatsal faaliyetleri ile sportif faaliyetlerine, proje bazlı karşılıksız destek vermeyi öngören GENÇDES programı hayata geçirilecek.

Öğrenim gören gençlerimizin pasaport harcı kaldırılacak.”

-384 BİN 918 ÖĞRENCİ YURT BAŞVURUSUNDA BULUNDU-

Türkiye genelinde 2014-2015 eğitim-öğretim yılında kamu yurtlarına başvuran öğrenci sayısının 426 bin 341 olup bunlardan 306 bin 807'sinin yurtlara yerleştirildiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı, 2015-2016 öğretim döneminde ise 384 bin 918 öğrencinin yurt başvurusunda bulunduğunu, 28 Aralık 2015 tarihi itibari ile 269 bin 691 öğrencinin yurtlara yerleştirildiğini açıkladı.

-“İŞ SAHİBİ OLMAYAN MEZUNLARDAN İCRA YOLUYLA PARA TAHSİLATI GİBİ BİR POLİTİKAMIZ BULUNMAMAKTADIR”-

Hükümetleri döneminde yapılan düzenlemeyle, üniversite mezunu kişilerin kredi borçlarının, sigortalı bir işe girinceye kadar ötelendiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı, “Bunun için kişinin yapması gereken tek şey, sigorta kaydı olan bir işte çalışmadığını bir dilekçeyle Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bildirmesinden ibarettir. Dolayısıyla, iş sahibi olmayan mezunlardan icra yoluyla para tahsilatı gibi bir politikamız bulunmamaktadır. İlgili borçlular SGK veri tabanından sorgulanmaktadır. Kurumumuz tarafından öğrencilere ödenen öğrenim kredileri borçlarına faiz uygulanmamaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.