Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

ABP Genel Başkanı Yalçın'dan Seçim Aracına Yönelik Saldırıya Sert Tepki.!

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, ABP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atilla Subaşı'nın seçim çalışmaları kapsamında kullanılan ve ani bir yangınla zarar gören seçim aracına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.



Genel Başkanın Kınama Mesajı:

"Kardeşlerim, olayın detayları ve araçla ilgili kesin raporları beklerken, gelişmekte olan partimize ve Bursa Belediye Başkan adayımıza yönelik bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsmimizin bu olayda anılmasını anlayamıyorum. Yapılan bu saldırıyı yapan ve yaptıranları en ağır şekilde kınıyorum. Allah onları kahru perişan eylesin. Demokrasimizde zorbalığa yer yoktur!"

Olayın Detayları:

19 Mart 2024 Salı günü saat 20.00 sıralarında Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, ABP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atilla Subaşı'nın seçim aracı alev aldı. Yangını fark eden Subaşı ve etkinlik katılımcıları hızla itfaiyeyi arayarak, yangını söndürmek için çaba sarf etti. Yangının patlamalarla şiddetlenmesi sonucunda alevler aracı tamamen sardı.

ABP'nin Duruşu:

Bedri Yalçın, "Zorbalıkla siyaset yapılmaz," diyerek ABP'nin demokrasi ve hukuk önünde eşitlik ilkelerine olan bağlılığını vurguladı ve tüm partililere, destekçilere ve Bursa halkına yaşanan bu üzücü olayın ardından metanet ve birlik çağrısında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.