Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır terörist boyner Hudut bbp mühimmat abd TOGG Kuşadası Belediyesi Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, EYT Yasa Taslağını Açıkladı

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT teklifinin TBMM’ne bugün sunulmak üzere olduğunu belirterek, “tarihi bir güne tanıklık ediyoruz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu,  EYT için çözüm yasasının içeriğini düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

Teklifin detaylarının 4 maddeden oluşan bir düzenleme olduğunu belirten Akbaşoğlu; "8 Eylül 1999 öncesi çalışanlarımız yaşa takılmadan prim günü ve süresini tamamlayan emekli olma hakkına sahip olacak. Taşerondan kadroya geçene emeklilik şartı kalkıyor. EYT ile emekli olacak çalışanlar için 5 puan destek pirimi verilecek." ifadesini kullandı. 

Akbaşoğlu, "EYT teklifinin bu hafta komisyonda görüşmeyi, haftaya salı yada Çarşamba günü genel kuruldan geçeceğini öngörüyoruz. EYT yasalaştıktan sonra şubat ayında emekliliğe başvuranlar mart ayında maaşlarını alacaklar. " dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.