Öne Çıkanlar galatasaray tsk ak parti istanbul ihracat AB iran imf azerbaycan nato ukrayna sakarya

Akdağ: Belediyelere 2 Milyar 637 Milyon 918 Bin Lira Ödendi

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “4123 Sayılı Kanun kapsamında belediyelere ödenen paralar, acil yardım kapsamında ödenen paralar ve Suriyeliler için de dahil olmak üzere toplam 2 milyar 637 milyon 918 bin lira” dedi.

Akdağ, Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam 2018 Yılı Bütçesi üzerinde konuştu. Türkiye Afet Yönetimi Strateji Belgesi ve Eylem Planı konusunda yeni bir çalışma yapıldığını belirten Akdağ, “Afetle ilgili bütün planları çatısı altında toplayacak bu strateji planını 2018 yılında, önümüzdeki bütçe döneminde yürürlüğe koymuş olacağız. Ayrıca, bu belge kılavuzluğunda Türkiye Afet Risk Azaltma Planı üzerinde de çalışıyoruz” dedi.

SURİYELİ KONUSU

2011 yılından itibaren Suriye krizi sebebiyle bugün 3,5 milyona yakın Suriyelinin Türkiye'de sığınmacı olarak yaşadığını ifade eden Akdağ, şöyle dedi:

“Necip Türk milleti tarihinden ve kültüründen aldığı misafirperverliğiyle Suriyeli kardeşlerimize yedi yıl boyunca 30 milyar dolarlık bir maliyetle sahip çıktı. Bu 30 milyar dolarlık maliyet hususunda Sayın Cumhurbaşkanımız bu rakamı birçok kere zikretti ancak üzülerek ifade etmem gerekir ki hesapsız ve ölçüsüz açıklamalarla bu yardımların üzerine gölge düşürmeye kalktılar.

“FIRSAT MALİYETLERİNİ DE EKLERSEK 30 MİLYAR DOLARIN DAHA ÜSTÜNDE”

Fırsat maliyetlerini de eklersek aslında 30 milyar doların daha üstünde bir maliyetin ortaya çıktığı anlaşılıyor. Türkiye'de şu an 3 milyon 381 bin Suriyeli var. Bunların 228 bini geçici barınma merkezlerinde, 31 milyondan daha fazla poliklinik hizmeti yapıldı bu insanlara. 612 bin Suriyeli yavrumuz şu an Türkiye'de okullarda eğitim görüyor. Türkiye'deki sağlık kuruluşlarımızda yaklaşık olarak 300 bin bebek doğdu.”

Bu sene yayınlanan Küresel İnsani Yardım Raporu’nda Türkiye’nin, 2016 yılında yapmış olduğu 6 milyar dolar yardımla dünyada Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra ikinci sırada olduğunu kaydeden Akdağ, “Kişi başına gelirimizle kıyasladığımızda Türkiye, bu hususta dünyada birinci sıradadır” dedi.

BELEDİYELERE ÖDENEN PARALAR

Milletvekillerinin sorularını da yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Akdağ, AFAD’la ilgili olarak, 2017 yılında, 3 bin 958 vatandaşın hak sahibi olduğunu, bu çerçevede illere 86 milyon 300 bin TL gönderildiğini açıkladı.

Akdağ, 4123 Sayılı Kanun kapsamında belediyelere ödenen paraların da, acil yardım kapsamında ödenen paralar ve bu arada Suriyeliler için de dahil olmak üzere toplam 2 milyar 637 milyon 918 bin lira olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.