Öne Çıkanlar ohal WeWALK Kovid19 GEKAP Gevaş Visca Rant fetö Argylle: Gizli Casus Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ataşehir belediyesi CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit

"Akdeniz’de Ekonomik Ve Siyasi Hâkimiyet Kurmak İsteyenlere Fırsat Vermeyeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Akdeniz’de, kimi ülkelerin kendi iç meseleleriyle uğraşmasını fırsat bilerek, hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hâkimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Türkiye olarak ne Doğu Akdeniz’de ne de diğer bölgelerde kendi tezlerimizden en küçük bir taviz vermeyecek, milletimizin ve dostlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız” dedi.

Konuşmasında he iç siyasette hem de bölge ve dünyada önemli gelişmelerin yaşadığı bir dönemden geçildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akdeniz’de, Ege ve Kıbrıs’taki haklarımız meselesi, eskiden beri Türkiye’nin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır. Son dönemde hidrokarbon arama faaliyetleri sebebiyle, bu bölgedeki sorunlar çok daha büyük çıkar çatışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Arkasına kimi Avrupalı devletleri alan Yunanistan’ın ve onunla birlikte hareket eden Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin pervasız davranışları, en başta kendileri için bir tehdit ve tehlike kaynağı hâline gelmiştir” dedi.

“DOĞU AKDENİZ VE DİĞER BÖLGELERDE KENDİ TEZLERİMİZDEN EN KÜÇÜK BİR TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Uluslararası ilişkilerde fırsatçılık tehlikesine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Akdeniz’de, kimi ülkelerin kendi iç meseleleriyle uğraşmasını fırsat bilerek, hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hâkimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.”

Mülteci akını karşısında adeta tir tir titreyenlerin, konu petrol, doğal gaz ve siyasi rant olduğunda birden aslan kesildiklerini de kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanlığa karşı vazifelerini yerine getirmeyenlerin, ekonomik çıkar için tüm kuralları ve uygulamaları zorlamaları riyakârlıktır. Geçmişte bize de defalarca oynanmış bu oyunlara artık karnımız toktur. Türkiye olarak ne Doğu Akdeniz’de ne de diğer bölgelerde kendi tezlerimizden en küçük bir taviz vermeyecek, milletimizin ve dostlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız” şeklinde konuştu.

“KARADENİZ’İN BİR AN ÖNCE ‘BARIŞ DENİZİ’ HÂLİNE GELMESİNİ İSTİYORUZ”

Karadeniz’de ise bir başka gerilim giderek tırmandırıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Rusya ile Ukrayna arasında uzun zamandır yaşanan, ancak bir süredir durgunlaşmış gibi gözüken hadiselerin yeniden alevlenmiş olmasından üzüntü duyuyoruz. Hem Rusya’yı hem de Ukrayna’yı yakın dostu olarak gören, her ikisiyle de kurduğu derin iş birliğini geleceğe taşıma gayretinde bir ülke olarak, Karadeniz’in bir an önce “barış denizi” hâline gelmesini istiyoruz. Bunun için Rus ve Ukraynalı dostlarımıza, sorunlarını diyalog yoluyla çözmeleri çağrımızı tekrarlıyoruz.”

“BÖLGEMİZDEKİ DEAŞ BALONUNU, TÜRKİYE’NİN FIRAT KALKANI HAREKÂTI PATLATMIŞTIR”

Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumaya ve siyasi birliğini sağlamaya yönelik her çabanın yanında yer aldıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ bahanesiyle herkes Suriye topraklarında çıkar ve rant peşinde koşarken, risk alıp sahaya girdiklerini ve bu terör örgütüne en ağır darbeyi vurduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Açık konuşuyorum, bölgemizdeki DEAŞ balonunu, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekâtı patlatmıştır. Dünyayı korkutmak için sürekli şişirilen, büyütülen, dev aynasında gösterilen DEAŞ’ın, aslında nasıl bir proje olduğu, Türkiye’nin sahaya girmesiyle görülmüştür. İslam’ın başındaki en büyük dertlerden biri olan bu örgütü, biz çökertmeye başlattık. Ama DEAŞ’a karşı olduğunu söyleyenler, ne yazık ki DEAŞ’a karşı en ufak bir mücadele dahi vermediler. Bugün hâlâ Suriye’nin belirli yerlerinde DEAŞ’ın varlığını sürdürüyor gibi gözükmesinin sebebi, aynı oyunun yeniden sahneye konulmak istenmesidir” şeklinde konuştu.

“EKONOMİDE YAZ AYLARINDA MARUZ KALDIĞIMIZ SALDIRILARIN OLUMSUZ ETKİLERİNİ SİLİYORUZ”

Ekonomide yaz aylarında maruz kalınan saldırıların olumsuz etkilerinin yavaş yavaş silindiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim ikliminin, bu olumlu gidişi gölgelemesine izin vermeyeceğiz. Bazı kesimlerin hâlâ tereddütle yaklaştıklarını, yatırımları ve harcamaları konusunda ‘bekle-gör’ politikasına devam ettiklerini görüyoruz. Hâlbuki gün, bekleme değil, tam tersine fırsatları değerlendirme günüdür” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizin bizden önceki 79 yılında yapılanlardan katbekat fazla hizmeti, 16 senede ülkemize ve milletimize kazandırmayı başardık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaşımdan tarıma, sanayiden sosyal yardımlara kadar her alanda Türkiye’ye adeta çağ atlattık” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.