Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan gündem özeti AİLE ırak Pandemi gündem başlıkları galatasaray suriye çukurova belediye başkanı soner çetin

Anayasa Trafiği Başlıyor

TBMM yeni haftayı yoğun bir  gündemle geçirecek. AK Parti, “mini anayasa paketi” için bu hafta muhalefet partileriyle görüşmeyi planlıyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle gerçekleşen liderler zirvesinde öne çıkan yeni anayasa çalışmaları hız kazanıyor.
AK Parti bu hafta muhalefet partilerine yeni anayasanın yol haritasını; yöntemini ve nasıl çalışılacağına ilişkin önerilerini sunacak. Partiler arası bir anlaşma sağlanması durumunda yeniden “anayasa uzlaşma komisyonu” kurulacak.

Varlık Barışı

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta, kamuoyunda “varlık barışı” olarak bilinen; Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de görüşülecek.

Teklif ile yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle sahip olunan gemi, yat ve diğer su araçlarını, 31 Aralık 2016’ya kadar Türkiye’ye getirenler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebilecek. Türkiye’ye getirilerek kaydedilen her türlü gemi, yat ve diğer su araçlarının Türkiye’ye getirilme ve kayıt işlemleri nedeniyle ithalde alınan vergiler dahil herhangi bir vergi, resim, harç veya diğer mali yükümlülüklerle bunlara ilişkin cezalar alınmayacak. Yurt dışından Türkiye’ye varlık getirenlerle, adına varlık getirilenler hakkında, hiçbir şekilde vergi incelemesi, tarhiyatı ile herhangi bir araştırma, inceleme, soruşturma veya kovuşturma yapılamayacak, vergi cezası ve idari para cezaları kesilemeyecek.

Mali Tezkeresinin Süresi Uzatılıyor

TBMM Genel Kurulu’nda bu hafta Mali tezkeresinin süresini uzatan tasarı da görüşülecek. Tasarı, Birleşmiş Milletler’in Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde icra ettiği harekat ve misyonlar kapsamında hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe takdir ve tespit edilmek üzere Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışına asker göndermesine ilişkin, tezkere süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngörüyor
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.