Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener terörist

Bahçeli: FETÖ’cü Alçaklar… Türk Milletinin Ezeli ve Ebedi Düşmanları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te MHP Grup toplantısında konuştu. Konuşmasının tamamını 15 Temmuz’da gerçekleşen askeri darbe girişimine ayıran Bahçeli, “15 Temmuz Türkiye için aynı zamanda bir eşik, aynı zamanda bir dönüm noktasıdır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, 15 Temmuz Askeri Darbe girişimini değerlendirirken, “Şerefsizden asker olmaz, olana da asker denmez. Buna rağmen aklını kiraya vermiş, ruhunu da Pensilvanya’daki efendisine devretmiş, sonra da dönüp suyunu içip ekmeğini yediği ülkeye namlu çevirmiş bir onursuz ve omurgasıza Türk askeri demek vebaldir. Günahtır, bühtandır. Bu maşaları tutan eller kirlidir, kanlıdır ve alayı birden Türk’ün ezeli ve ebedi düşmanlarıdır. FETÖ’cü teröristler üçüncü bin yılda Asya’nın Hıristiyanlaştırılmasına hizmetle görevlendirilmiş, Kürdistan’ın doğumunu hızlandırmak için tembihlenmiş insan ve inancın yüz karalarıdır. Yıllar içinde, FETÖ’cü hainler Türk devletinin kritik ve stratejik noktalarına özenle taşınmış ve yerleşmişlerdir” dedi.

‘’FETÖ’cü Alçaklar’’

Askeri darbe girişimini, “FETÖ’cü alçaklar” diye değerlendiren Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Şerefsizden asker olmaz, olana da asker denmez. Buna rağmen aklını kiraya vermiş, ruhunu da Pensilvanya’daki efendisine devretmiş, sonra da dönüp suyunu içip ekmeğini yediği ülkeye namlu çevirmiş bir onursuz ve omurgasıza Türk askeri demek vebaldir. Günahtır, bühtandır. Bu maşaları tutan eller kirlidir, kanlıdır ve alayı birden Türk’ün ezeli ve ebedi düşmanlarıdır. FETÖ’cü teröristler üçüncü bin yılda Asya’nın Hıristiyanlaştırılmasına hizmetle görevlendirilmiş, Kürdistan’ın doğumunu hızlandırmak için tembihlenmiş insan ve inancın yüz karalarıdır. Yıllar içinde, FETÖ’cü hainler Türk devletinin kritik ve stratejik noktalarına özenle taşınmış ve yerleşmişlerdir.”

“Bu bir kuşatma harekatıdır ve kaleyi içten çökertme hazırlığıdır” diyen MHP Genel Başkanı,  “Bunlar milli devlet yapımızın içinde, paralel bir devlet inşa etmenin arayış ve çabasına girecek kadar çukurlaşmışlardır” şeklinde konuştu.

Türkiye tarihinde farklı dönemlerde darbelerin yaşandığını ancak hiçbirinin 15 Temmuz musibeti kadar milleti derinden sarsmadığına dikkat çeken Bahçeli, “Bize göre 15 Temmuz bir işgal teşebbüsüdür ve bunun tarafları 1919’lu yıllardaki emperyalist komplonun uyuyan hücrelerinden başkası değildir” dedi.

OHAL Kararı

15  Temmuz’un ardından alınan üç aylık OHAL kararını da değerlendiren Devlet Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:
“MHP Türkiye’nin bugünkü kırılgan ve beka düzeyinde tehditlere açık döneminde OHAL uygulamasına desteğini çekinmeden göstermiştir. Ülke ve milletin güvenliğiyle birlikte huzurlu geleceği her türlü mülahazanın önünde ve üstündedir. Bu nedenle toplumsal huzurun temini, asayişin sağlanması maksadıyla devletin elini güçlendirmek, olağan dışı şartlara olağanüstü yönetim modeliyle karşılık vermek pek tabii şarttır, doğaldır. Bizim anlayışımıza göre OHAL millete karşı alınmış bir karar değil, tam tersine millete pusu kuran, devlete ağır zayiat vermek isteyen odaklara karşı güvence, anayasal bir tedbirdir. Ve OHAL, Gazi Meclis’in iradesini askıya alma, yok sayma şeklinde de yorumlanmamalıdır. FETÖ terör örgütünün ve bunun yanında duran her türlü zararlı ve hıyanet oluşumların tamamıyla temizliği için OHAL bir yöntem, bir vasıtadır.”

Hükümete Eleştiri

Paralel devlet yapılanmasında Hükümete yönelik eleştirilerini de dile getiren Bahçeli,  “FETÖ’cü alçaklar dava arkadaşlarımıza olmadık oyunlar oynamışlar, görevlerinden almışlar, kul hakkı yemişlerdir” diye konuştu. Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:
“AKP hükümeti de maalesef buna sessiz kalmış, çok defa da ortak olup yönlendirmiştir.Önce Türkiye, önce Türk vatanı, önce Türk milleti demedikten sonra; alleme olunsa ne yazacak, alim ve arif olunsa ne olacaktır. Üzerinde yaşadığımız topraklar tarih boyunca Türk’ün kanıyla mühürlenmiş ve sulanmıştır. Mensup olduğumuz millet asırlardan beri çok şükür Türk’tür. Hem övüneceğiz, hem çok çalışacağız.”

Batı Ülkeleri Kesin Bir Tepki Koymamışlardır

Bahçeli, 15 Temmuz’a batı ülkelerinin tepki koymadığı eleştirisini getirirken bazı iddialara da değindi. Bahçeli  şu ifadelerle devam etti:
“FETÖ’cülerin hain teşebbüsünün dış bağlantıları konusunda yaygın söylenti ve yorumlar medyada geniş yer tutmakta, yavaş yavaş deşifre olmaktadır. Bu darbe sürecinin arkasında CIA’nın olduğu iddiaları yoğunlaşmaktadır. ISAF Komutanı bir ABD’li generalin FETÖ darbe girişimini hazırlayan ve yönetenler arasında bulunduğu dillendirilmektedir. Bu ABD’linin 15 Temmuz öncesinde, Türkiye’ye 2 defa gizlice geldiği, Erzurum ve Adana İncirlik Üssü’nde sır dolu görüşmeler yaptığı konuşulmaktadır. Şayet bu iddialar doğruysa, yani hainlerin ardında CIA ve Pentagon duruyorsa, karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir. Ve ABD bunun altından kalkamayacaktır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.