Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vakıfbank

Bakan Albayrak Alman Mevkidaşı Scholz ile Görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Almanya Finans Bakanı Olaf Scholz ile ABD’den gelen yaptırım kararlarını ve Türkiye ekonomisine karşı atılan adımları değerlendirdi. İki bakan 21 Eylül’de Berlin’de bir araya gelmeyi kararlaştırdı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Albayrak, Alman mevkidaşı Scholz ile telefonda görüştü. Görüşmede ABD’den gelen yaptırım kararları ve Türkiye ekonomisine karşı atılan adımların değerlendirildi. 

“Güçlü Türkiye Ekonomisi Hem Almanya Hem de AB İçin Önemli”

Açıklamaya göre Alman Finans Bakanı Scholz, güçlü Türkiye ekonomisinin hem Almanya hem de Avrupa Birliği için büyük önem taşıdığını belirtti. Bakan Albayrak ise Türkiye’ye karşı ABD tarafından başlatılan “haksız tutum ve uygulamalar” sonrası Almanya’dan gelen destek açıklamalarından dolayı memnuniyetini dile getirdi ve teşekkür ettti. Albayrak görüşmede, başta Almanya Başbakanı Angela Merkel olmak üzere Almanya ve AB makamlarınca yapılan açıklamaların Türkiye ile Almanya ve AB arasındaki ilişkilerin geleceği açısından toplumdaki güveni artırdığına dikkat çekti. 

Bakanlar 21 Eylül'de Berlin'de Bir Araya Gelecek

İki bakan, ekonomik işbirliğini güçlendirecek adımların atılması ve bu konuda karşılıklı çalışmalara başlanması için görüş birliğine vardı. Bakanlar, bakanlıkları arasında heyetlerin en kısa sürede karşılıklı olarak çalışmalara başlamasının ardından 21 Eylül’de Berlin’de bir araya gelecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.