Bakan Çavuşoğlu’ndan Müslim Açıklaması: Bundan Sonra Ona Rahat Hayat Yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Salih Müslim’inde her zaman ensesindeyiz. Bundan sonra ona rahat hayat yok. Hukuk çerçevesinde gerekeni yapacağız” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Çekya’da Pazar günü gözaltına alınıp, bugün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan PYD eski eş başkanı Salih Müslim ile ilgili açıklama yaptı. Müslim için Türkiye'den çıkarılan mahkeme kararı sonrası kırmızı bülten yayımlandığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, Müslim'in Kızılayda meydana gelen terör saldırısından sorumlu olduğunun mahkeme kararı ile belli olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, “Dolayısıyla hukuka uygun bir işlem yapıldı ama mahkeme savcının tutuklama talebine rağmen serbest bıraktı” ifadelerini kullandı.

“BAŞKA ÜLKEYE GİTSE DE PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

 Müslim’in Avrupa sınırlarının dışına çıkamayacağını ancak Schengen sınırları içeresinde istediği yere gidebileceğini söyleyen Çavuşoğlu, “Biz süreci takip ediyoruz ve bu tutuklamadan sonra da her türlü temasta bulunduk” dedi. Dışişleri Bakanlığınca Çekya’ya nota verildiğini ve Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın konuya ilişkin çalışmaları yürüttüklerini söyleyen Çavuşoğlu, “Dışişleri bakanlığı nezdinde değil, İçişleri ve Adalet Bakanlığı nezdinde girişimleri yaptık ve geri iade talebinde de bulunduk. Fakat mahkeme böyle bir karar verdi. Mahkemenin bu kararı her şeyin bittiği anlamına gelmez. Bu işin peşini bırakmayacağız. Başka ülkeye giderse de peşini bırakmayacağız, ortada kırmızı bülten de var mahkeme kararları da var” şeklinde konuştu.

“BUNDAN SONRA ONA RAHAT HAYAT YOK”

Bundan sonra hiç bir teröristin peşini bırakmayacaklarını ifade eden Çavuşoğlu, “İster FETÖ olsun ister YPG ister PKK fark etmez adının ne olduğu. Hepsinin peşindeyiz, Salih Müslim’inde her zaman ensesindeyiz. Bundan sonra ona rahat hayat yok. Hukuk çerçevesinde gerekeni yapacağız” dedi. Müslim’in şu anda nerede olduğuna ilişkin olarak sorulan soruya Bakan Çavuşoğlu, “Çekya’da zaten serbest bırakıldı. Şu anda tabi bugün nerede, nereye gitti bunun takibini yapamadık ama nereye giderse gitsin zaten kırmızı bültende var, gerekli takibatı yapacağız” ifadeleriyle cevap verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.