Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Başbakan Yıldırım: "Kudüs’te Yanlış Hesap Yapanlar Pişman Olacaktır"

Başbakan Binali Yıldırım, dünya devletlerini başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya çağırdıklarını belirterek, “Bu kararın arkasında sonuna kadar Türkiye olarak duracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır” dedi.

Başbakan Yıldırım,i’ne katıldı. ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını “keyfi bir karar” olarak niteleyen Yıldırım, “Bizim de bu haksız, hukuksuz kararı asla tanımayacağımızı ve bu kararın yok hükmünde olduğunu Recep Tayyip Erdoğan, milletin adamı, bütün dünyaya ilan etti. Bölgemiz hakkında böyle tek taraflı keyfi kararlar almak, hiç kimsenin hakkı değildir” diye konuştu.

“FİLİSTİNLİLER SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Yıldırım, İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın tarihi kararlar aldığını ifade ederek, “Bu zirvede İslam dünyası, Kudüs’e, Filistin’e sahip çıktı, ‘Filistinliler sahipsiz değildir’ dedi. Bütün devletler, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya çağırdık. Bu kararın arkasında sonuna kadar Türkiye olarak duracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kudüs’te yanlış hesap yapanlar sonunda pişman olacaktır” diye konuştu.

“İŞSİZLİĞİN EN AZ OLDUĞU İLİN ADI ÇANKIRI’DIR”

Son 15 yıl içinde Türkiye’nin üç kat büyüdüğüne dikkat çeken Yıldırım, “Milletin desteğiyle ülkemizde her alanda büyük kalkınma projelerini hayata geçirdik. Ulaşımda, iletişimde, sanayide, sağlıkta, çalışma hayatında, her alanda birçok hizmetleri, birçok atılımları gerçekleştirdik” dedi.

Yıldırım, ayrıca son bir yılda Türkiye’de ilave 1.5 milyon yeni istihdam sağlandığını belirterek, “Türkiye’de işsizliğin en az olduğu ilin adı Çankırı’dır. Çiftçimizin, köylümüz başımızın tacıdır. 2002 yılında sadece bir milyar 800 milyon olan tarım desteklerimiz, 2017 yılında 13 milyar TL’ye yükseldi. 2018 yılında bu, 15 milyar olacak. Çiftçimizi de unutmadık, köylümüzü de unutmadık, hayvancılığı da ihmal etmedik” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.