Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk bugünün gündemi tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan gündem özeti AİLE ırak Pandemi gündem başlıkları

Başbakan Yıldırım: Muhalefet Çatı Kurmaya Kalktı O Çatı Da Çöktü

Başbakan Binali Yıldırım, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne, cumhurbaşkanlığına aday olacak, layık olacak hiç kimseyi bulamadınız mı? Cumhuriyetin partisinde aday mı yok? Bir çatı kurmaya kalktınız o çatı da çöktü” dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti İzmir 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Yıldırım, “Bugünlerde içerde ve dışarda bir kumpas, bir çatı, Türkiye’nin aydınlık geleceğine karşı bir tezgahla karşı karşıyayız. Ancak hamdolsun yaptıkları bu oyunlar başlarına geçti, kurmaya çalıştıkları çatı daha çakılmadan çatırdadı, yerle bir oldu. Bunların derdi Türkiye’nin geleceği değil, bunların derdi Recep Tayyip Erdoğan, ‘aman Recep Tayyip Erdoğan olmasın da AK Parti olmasın da Türkiye’ye ne olursa olsun’ yağma yok 15 yıllık bu birikimi alçaklara, memleket düşmanlarına, bölücülere, FETOculara teslim etmeye hiç ama hiç niyetimiz yok” dedi.

NEREDEN GELECEK BU ADAY UZAYDAN MI?”

CHP’nin 24 Haziran’daki seçimler için cumhurbaşkanı adayını henüz açıklamaması üzerine Yıldırım, “Kardeşim ‘seçim istiyorsan buyur aday ol’ diyoruz, aday olmuyor. Aday arıyor aday, nereden gelecek aday uzaydan mı gelecek? Cumhuriyet Halk Partisi’ne cumhurbaşkanlığına aday olacak, layık olacak hiç kimseyi bulamadınız mı? Cumhuriyetin partisinde aday mı yok, bir çatı kurmaya kalktınız o çatı da çöktü. Mühendislikle, projeyle siyaset olmaz. Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığında buluşarak kurmaya çalıştığınız o çatı da çöktü, altında da hep beraber kaldınız” diye konuştu.

“SEÇİME SEÇİMLE CEVAP VERDİK”

Yıldırım, seçimlerin vaktinde yapılmasını planladıklarını ancak muhalefet partileri başta olmak üzere bazı çevrelerce seçimin gündemde tutulduğunu ifade ederek, "Bir kez seçim gündeme düşerse, piyasalarda konuşulmaya başlanırsa bu ülke için, ülkenin geleceği için iyi değil. Ülkeye zaman kaybettirmemek için biz de ‘peki seçim mi istiyorsunuz işte meydan bir kez daha boyunuzun ölçüsünü millet alsın’ dedik ve seçime seçimle cevap verdik. Kemal Bey yenilgi sen de bağımlılık yaptı onun için erken seçim yaptı. Bağımlılık kötü bir şey seni bu bağımlılığından kurtarmak istiyoruz onun için de 24 Haziran’da artık bu işi bitiriyor, bir dönemi kapatıyor yeni bir dönemi açıyoruz” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.