Öne Çıkanlar ataşehir belediyesi ohal marmaris belediyesi haberleri WeWALK GEKAP Melis Özer Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş İyi Parti filistin 28 Mayıs 2017 Gündemi

Başbakan Yıldırım: O Hayasız Yalancı Hesap Verecek

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz’da Türkiye’yi kana bulamak isteyen Fethullah Gülen için, “O hayasız yalancı, katil, terörist başı Türkiye’ye gelerek hesap verecek. Ey şehitler size söz veriyoruz, bu aziz vatanı namert ve kalleşlere çiğnetmeyeceğiz. Al bayrağımızı hiçbir zaman indirmeyeceğiz. Ruhlarını 1 dolar karşılığında satan müptezellere Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz” dedi.

Başbakan Yıldırım, TBMM’de  AK Parti Grup toplantısında konuştu. Konuşmasına 15 Temmuz askeri darbe girişimine karşı düzenlenen Yenikapı mitingine katılanlara teşekkür ederek başlayan Başbakan, "Pazar günü Türkiye büyük bir uzlaşma kapısını aralamıştır. Bu uzlaşma zeminini koruyacağız” dedi. Yıldırım, iktidarı muhalefeti ile tüm dünyaya, “darbelerin açılmamak üzere kapandığı” mesajı verildiği Yenikapı mitingini şöyle anlattı:

İstanbul Kadar Muhteşemdik

 “7 Ağustos tarihi bir gündü, milattı. O muhteşem mitingle İstanbul'da Anadolu'nun her köşesiyle birlikteydik. Çanakkale ruhu Yenikapı'daydı. Hepimiz oradaydık, İstanbul kadar muhteşemdik. Dünyaya bir mesaj verdik. Pazar günü Türkiye büyük bir uzlaşma kapısını aralamıştır. Bu uzlaşma zeminini koruyacağız. Bu mutabakat zeminini gözümüz gibi koruyacağız. Teröristbaşı da onu kan dökmeye azmettirenler de Türkiye'nin ihtişamını gördüler. Pensilvanya'daki terörist başı için delil, delil diyenler Türk milletinin talebini gördü. 5 milyon vatandaşımız darbecilere en gür sesiyle karşı çıktı. Er meydanında bir olduk, beraber olduk, birlikte Türkiye olduk. İstanbul'da Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde 5 milyon vatandaşımız darbecilere karşı çıktı. 80 ilimizdeki vatandaşımızın da kalbi Yenikapı'da attı. Demokrasi ve hukuk; istiklal ve özgürlük için, devlet, hükümet ve muhalefet olarak oradaydık. Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, CHP ve MHP Genel Başkanlarıyla, Genelkurmay Başkanımızla, aydınlarımızla, sanatçılarımızla, kanaat önderlerimiz, sporcularımız, işçilerimiz, işverenimiz, amirlerimiz, memurlarımızla, kadınlarımızla, erkeklerimizle, 79 milyon vatan evladıyla oradaydık. Mustafa Kemal de, Nazım Hikmet de, Mehmet Akif Ersoy da, Cumhurda hepimiz oradaydık. Yenikapı’da Türkiye eşsiz bir mutabakata varmıştır.  Türkiye düşmanlarının karşısında dimdik ayaktaydık. Yan yana demokrasinin yanında, Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Şimdi daha güçlüyüz, daha kudretliyiz.”

Silahlı darbeye karşı, silahsız silahsız gücün kazandığını vurgulayan Yıldırım, “Dünya aleme bir kez daha gücümüzü kudretimizi gösterdik” diye konuştu.

‘’Hayasız Yalancı Terörist Başı Hesap Verecek’’

Fethullah Gülen’den, “Hayasız yalancı teröristbaşı” diye bahseden Başbakan Yıldırım, “Türkiye’ye gelecek hesap verecek” dedi.
Başbakan Yıldırım şöyle dedi:

“O teröristbaşı Türkiye'ye gelecek hesap verecek. Türkiye'nin silahlarını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı alacak. Meclis'i bombalatan, Türkiye'nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı alacak. Şehit ve gazilerimizin hesabını soracağız. Din bezirganından, eli kanlı katilden, o hayasız yalancıdan mutlaka hesap sorulacak. 15 Temmuz gecesini kanlarıyla aydınlatan şehitlerimizi, bölücü terör örgütüne karşı şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yolunuz yolumuzdur, emanetinizi korumak namus borcumuzdur. Ey şehitler size söz veriyoruz, bu aziz vatanı namert ve kalleşlere çiğnetmeyeceğiz. Al bayrağımızı hiçbir zaman indirmeyeceğiz. Hiçbir ihanet şebekesi, hiçbir terör örgütü birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacak. Ruhlarını 1 dolar karşılığında satan müptezellere Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz. Allah tuzaklarını başlarına çevirdi, o karanlık geceye teslim olmadığınız için şükranlarımı sunuyorum. Katiller geceye yenildi ama millet yenilmedi. Demokrasi için, hukuk için, namus için, istiklal için meydanlara koşanlar asla yenilmeyecek.” 

“Darbeciler kaybetti, Türkiye kazandı” diyen Yıldırım, “Paralel kaybetti hukuk devleti kazandı. Birlikte başardık, birlikte destan yazdık. Önümüzdeki süreci kardeşlik içinde sürdüreceğiz. Türkiye'yi daha demokratik, şeffaf, ileri ve kalkınmış bir ülke haline getireceğiz” diye konuştu.


Demokrasi Nöbetleri

15 Temmuz’dan beri 81 ilde eş zamanlı devam eden, “demokrasi nöbetlerine” yarından sonra virgül koyacaklarını belirten Yıldırım, 14 Ağustos AK Parti’nin kuruluş yıldönümünü hatırlatarak yapılan iddialara da değindi.

Başbakan, “FETÖ terör örgütü, ‘14 Ağustos'u bekleyin’ diyor. 14 Ağustos AK Parti'nin kuruluş yıldönümüdür. O gün hep beraber genel merkezimizde olacağız. Bu kuruluş yıl dönümünü de AK Parti'ye yakışacak şekilde anacağız” dedi.

Ekonomik Veriler

Darbe günü Türkiye’de ekonominin batacağına yönelik yapılan  propagandaları da anımsatan Başbakan Yıldırım şöyle dedi:
“O gün hiçbir sıkıntı yaşanmadan devam etti. Borsa saldırıya rağmen çalıştı. Merkez Bankası piyasaya para bile sürmedi. Hem darbeyi önledi, hem de piyasaya para verdi. Böyle milletin alnından öpülür. Darbeden sonraki 10 günde, 11 milyar doları Türk parasına çevirerek kan verdiniz, can verdiniz. Dolar kuru, Euro, bütün kurlar sadece uçak krizinde meydana gelen dalgalanmayı gördü. Borsa yükselmeye devam ediyor. Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor.”

Öğretmen ve polis alımı konusunu bir kez daha hatırlatan Binali Yıldırım, çiftçi ve esnafa da müjde verdi. Yıldırım şöyle dedi:
“Konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başladık. Tüketici kredilerinde taksit sayısını artıracağız. Vatandaşlarımızın ödeme şartlarını daha da rahatlatacağız. Öğretmen, polis adaylarımıza müjde veriyorum. Önümüzdeki günlerde MEB yeni öğretim yılı için 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak. Ayrıca, İçişleri Bakanlığımız 10 bin yeni polis alacak. Gençlerimizi bu şerefli mesleğe gitmeleri için çağrı yapıyorum.  Ekonomi yönetimimiz, tasarrufları artırmak, ihracatı teşvik için yeni kararlar aldı. Yatırımcı önündeki engelleri kaldırıyoruz. Tarım ve Hayvanlık Bakanlığı çiftçilerimiz için, ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyoruz. Böylece icra takiplerini de durduruyoruz. Afetlerden etkilenen üreticilerimizin borçlarını da 1 yıl süreyle erteliyoruz. Üreticilerimizin mağduriyetini gidermek için, tarım sigortalarının kapsamını genişletiyoruz.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.