Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak abd

Başbakan Yıldırım: "Racu Teröristlerden Temizlendi, Afrin Çevrelendi"

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’nda Racu’nun teröristlerden temizlendiğini belirterek, “Afrin çevrelenmiş durumda. Sınırlarımıza yakın bölgelerin tamamını terör yuvalarından temizledik. Şimdi Mehmetçiğimiz, ÖSO’ya ait yiğitler adım adım adım adım Afrin’e ilerliyor” dedi.

Yıldırım, Konya’da AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’nde konuştu. Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin önemli mesajlar veren Yıldırım, solandan gelen “Başbakan bizi Afrin’e götür sloganları üzerine, “Gençler, Afrin’de kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazıyor, Racu’yu da teröristlerden temizlediler. Eğer ihtiyaç olursa sizler her zaman hazırsınız, bunu biliyoruz” dedi. Yıldırım, şunları kaydetti:

“BUGÜN AFRİN YARIN BİR BAŞKA YER”

“Zeytin Dalı Harekatı’nda Mehmetçiğimiz karadan ve havadan büyük bir harekat yapıyor ve başarıyla bu operasyon gidiyor. Güvenlik güçlerimiz hiçbir sivilin zarar görmemesi için çok ama çok dikkatli çalışıyor. Afrin çevrelenmiş durumda. Sınırlarımıza yakın bölgelerin tamamını terör yuvalarından temizledik. Şimdi Mehmetçiğimiz, özel harekatçılar, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız ve ÖSO’ya ait yiğitler adım adım Afrin’e ilerliyor. Nerede bir terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir. Bugün Afrin yarın bir başka yer. Nerede bu ülkenin sınırlarına, bu milletin can ve mal güvenliğine, toprak bütünlüğümüze yönelik bir tehdit olursa orada oluruz ve o tehdidi bertaraf ederiz.

“BU MÜCADELE ASLINDA AVRUPA’NIN DA BARIŞI İÇİN”

Suriye’de, Irak’ta yaşayan mazlum insanlar bu örgütlerden çok çekti. Hem güvenliğimizi sağlamak hem de o bölgede yaşayan mazlumların hakkını, hukukunu temin etmek için biz bu operasyonları yapıyoruz. Bu operasyonlar, bu mücadele aslında Avrupa’nın da barışı içindir, dünyadaki küresel barış için de gereklidir.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNE SEMPATİ BESLEYENLERİN ELİNE KAN BULAŞIR”

Terörle işbirliği yapanlar, bölgede barışı tehlikeye atıyor. Bölgeyi istikrarsızlaştırmaya ve acılara mahkum etmeye çalışıyorlar. Meşru bir devlet terör örgütleriyle işbirliği yapamaz, terör örgütlerine sempati besleyenlerin eline kan bulaşır. Türkiye olarak bölgemizde barış ve huzurun hakim olmasını istiyoruz, kan ve gözyaşı sona ersin istiyoruz. Kahraman güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Bilsinler ki 81 milyon vatan evladının duaları onlarla birliktedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.