Öne Çıkanlar ırak terörist pkk fetö cumhurbaşkanı erdoğan ICBC) Asena TarımGFE spk tsk tbmm İsrail

Bayramı Tatilinin Ardından Meclis Kapılarını Açıyor

Ramazan Bayramı tatilinin ardından Meclis kapılarını açıyor. TBMM’de İsrail ile yapılan anlaşmaya ilişkin tasarı görüşülecek.

TBMM Genel Kurulu, 12 Temmuz 2016 Salı günü 15.00’te toplanacak. Bayram tatilinin ardından toplanacak Genel Kurul’da Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı ile “varlık barışı” olarak da nitelendirilen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşülmesi bekleniyor.

Turkuaz Kart

Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı’na göre uluslararası işgücü politikası doğrultusunda, eğitim düzeyi, mesleki deneyimi, bilim ve teknolojiye katkısı, Türkiye’deki faaliyetinin veya yatırımının ülke ekonomisine ve istihdama etkisi ile Uluslararası İşgücü Politikası Danışma Kurulu önerileri ve Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara göre başvurusu uygun görülen yabancılara Turkuaz Kart verilecek.

Turkuaz Kart, ilk üç yılı geçiş süresi olmak kaydıyla verilecek. Geçiş süresi içinde iptal edilmeyen Turkuaz Kart'ta yer alan geçiş süresi kaydı, yabancının başvurusu hâlinde kaldırılacak ve süresiz Turkuaz Kart verilecek.  Turkuaz Kart sahibi yabancı, tasarıda düzenlenen süresiz çalışma izninin sağladığı haklardan yararlanacak.

İsrail İle Yapılan Anlaşma

Meclis’te bu hafta İsrail ile yapılan anlaşma konuşulacak. Meclis’e gelecek olan tasarı önce Dışişleri Komisyonu’nda görüşülecek, tasarı daha sonra Genel Kurul gündemine gelecek.

Genel Kurul’un gündemine gelecek tasarılar arasında Karadağ’ın Kuzey Atlantik Anlaşmasına Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı da bulunuyor.

Yeni Torba Tasarısı Gelecek

Ayrıca bayramdan sonra yeni bir torba tasarının da Meclis’e sunulması bekleniyor. AK Parti, Meclis Genel Kurulu’nu ağustos ayında da çalıştırmayı planlıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.