Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan abd gündem özeti AİLE ırak gündem başlıkları Pandemi galatasaray pkk CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MSB

Berberoğlu: Yargı Adalet Çerçevesinde Davranmıyor

Tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, “Yargı, adalet çerçevesinde davranmıyor. Onun için Adalet Yürüyüşü'nü çok önemsedim. Yargı da ne yapacağını şaşırmış durumda. İki tarafı da memnun etmek zor” dedi.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, MİT TIR’ları davasından 25 yıl ceza alan CHP İstanbul Milletvekili ve Hürriyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Berberoğlu'nu, Maltepe Kapalı Cezaevi'nde ziyaret etti. Adalet Bakanı'nın verdiği özel izinle Berberoğlu ile görüşen Türenç, izlenimlerini anlattı. Buna göre Berberoğlu, ''Cumhuriyet’teki haberden çok önce Aydınlık gazetesinde bir jandarmanın verdiği haber kamuoyuna mal olmuştu. Çok sonra Cumhuriyet kullandı bunu bana bağladılar, dava açtılar. Hedef belliydi" dedi.

“Yargı da Ne Yapacağını Şaşırmış”

Cezaevinde kitap yazdığını, ''Siz Yürürken, Ben Yazarken'' adlı kitabının çok yakında tamamlanacağını bildiren Berberoğlu, cezaevinde günleri saymadığını ifade etti.

Son çare olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağını belirten Berberoğlu, "Türkiye için çok üzülüyorum. Yargı, adalet çerçevesinde davranmıyor. Onun için Adalet Yürüyüşü'nü çok önemsedim. Yargı da ne yapacağını şaşırmış durumda. İki tarafı da memnun etmek zor. Anayasa Mahkemesi durumun farkında. İstinaf mahkemesi de tutuklu milletvekillerinin durumunu inceleyip karara bağlayamıyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.