Öne Çıkanlar ırak terörist pkk cumhurbaşkanı erdoğan fetö Asena ICBC) TarımGFE spk tsk İsrail tbmm

“Biz Kavgadan Uzak, Beraber, Bayrağımızın Altında Huzur İçinde Yaşamak İstiyoruz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “İşsizlik var mı? Var. Yoksulluk var mı? Var. Huzursuzluk var mı? Var. Gerilim var mı? Var. Her şey var. Peki biz ne istiyoruz? Memlekette huzur istiyoruz. Biz ne istiyoruz? Her evde tencere kaynasın istiyoruz. Biz ne istiyoruz? Her evde bereket, her evde huzur olsun istiyoruz. Biz ne istiyoruz? Herkesin işi, herkesin aşı olsun istiyoruz. Biz kavgadan uzak, beraber, bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz.” dedi. 

"Huzur içinde yaşamayı amaçlamak için demokrasi baharını getirmeye kararlıyız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Ortak Kocaeli Mitinginde yaptığı konuşmada; “Hava serin ama güzel. Bugün Nevruz, Nevruz Bayramınız kutlu olsun. Hep birlikte bu ülkeye baharı getirmek, demokrasi baharını getirmek için gönül birliği içinde bir mücadele vereceğiz. Beraber vereceğiz. Niçin? Çocuklarımız için. Ne için? İşsizlerimiz için. Ne için? Esnaf rahat siftah yapabilsin diye. Ne için? Çiftçi rahat üretebilsin diye. Bütün bunların tamamını, barışı ve huzuru, birlikteliği, beraber yaşamayı, huzur içinde yaşamayı amaçlamak için demokrasi baharını getirmeye kararlıyız. Kiminle? Sizlerle. Kiminle? Milletimizle. O nedenle İYİ Parti’yle bir işbirliğimiz var.” dedi. 

"Öyle bir atmosfer yarattılar ki sanki bu memleketin yarısı terörist, yarısı vatansever"

Şunu bütün Kocaelililerin bilmesini isterim bütün dertlerinizi biliyoruz diyen Kılıçdaroğlu, “İşsizlik var mı? Var. Yoksulluk var mı? Var. Huzursuzluk var mı? Var. Gerilim var mı? Var. Her şey var. Peki biz ne istiyoruz? Memlekette huzur istiyoruz. Biz ne istiyoruz? Her evde tencere kaynasın istiyoruz. Biz ne istiyoruz? Her evde bereket, her evde huzur olsun istiyoruz. Biz ne istiyoruz? Herkesin işi, herkesin aşı olsun istiyoruz. Biz kavgadan uzak, beraber, bayrağımızın altında huzur içinde yaşamak istiyoruz. Öyle bir atmosfer yarattılar ki sanki bu memleketin yarısı terörist, yarısı vatansever. Benim vatanseverlik anlayışım şudur; bayrağını seven, vatanını seven, insanını seven herkes vatanseverdir.” dedi.  

"Kavgadan medet umuyorlar, gerilimden medet umuyorlar"

Bir seçim yapıyoruz. Ne seçeceğiz? Muhtar seçeceğiz. Ne seçeceğiz? İl Genel Meclisi Üyesi seçeceğiz. Ne seçeceğiz? Belediye Meclis Üyesi seçeceğiz. Ne seçeceğiz? Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğiz diyen Kılıçdaroğlu, “Sanki yalınkılıç savaşa gidiyoruz. Böyle bir atmosfer yaratıyorlar. Kavgadan medet umuyorlar, gerilimden medet umuyorlar.” dedi. 

"Bu anlayışı reddediyoruz, bu anlayış toplumu ayrıştıran bir anlayıştır, bunu reddediyoruz, kınıyoruz ve lanetliyoruz"

Kılıçdaroğlu, “Niye kavga, niye gerilim? Mutfaktaki yangını vatandaş görmesin diyorlar. Ne dersen de, bu ülkede vatandaşların mutfağında yangın var! Mutfakta yangın var, ben biliyorum. 7,5 milyona ulaştı işsizimiz, ben bunu biliyorum. Çiftçinin hangi pozisyonda, hangi durumda olduğunu biliyorum. Bıraktılar koskoca Türkiye’yi üretimden kopardılar. Yunanistan’dan pamuk ithal ediyoruz sanki bu memlekette pamuk ekecek yer yok. Buğday ithal ediyoruz, tütün ithal ediyoruz niçin, niye ekmiyoruz, niye üretmiyoruz, niye alın teri dökmüyoruz, niye kazanmıyoruz? Borç alıyorlar, bütün bunların hepsini hayata geçirmeye çalışıyorlar. Borçla nereye kadar gideceksiniz? Aldıkları borçların altında ezildiler. Şimdi borcun taksitini ödemek içinde borç alıyorlar. Dünyanın faizini ödüyorlar. Sevgili Kocaelililer dünyanın faizi, örnek vereceğim hafızanızın bir köşesinde tutun; son 16 yılda Londra’daki bir avuç tefeciye, yani borç aldıkları adamlara, yani bankerlere ödedikleri faiz 149 milyar dolar. 149 milyar dolarla yeni bir Türkiye inşa edilirdi. 149 milyar doların yarısını, onda birini çiftçiye verseniz bizim çiftçimiz, üreticimiz, bırakın Türkiye’yi bütün Ortadoğu’yu, Avrupa’yı beslerdi, her yerde fabrikalarımız olurdu, binlerce işçimiz çalışırdı. Bütün bunları bilin. Niye kavgadan medet umuyorlar, niçin? Sanki bir kavga var! Memleketin yarısı sanki terörist! Ne demek? İnsan kendi vatandaşına terörist der mi? Nereden çıkardılar bunu? Kimmiş? Hal esnafı terörist. Kimmiş? Bakkal terörist, pazarcı terörist, onlara oy vermeyen herkes terörist, onlar terörist değil. Bu anlayışı reddediyoruz, bu anlayış toplumu ayrıştıran bir anlayıştır, bunu reddediyoruz, kınıyoruz ve lanetliyoruz.” dedi. 

"Demek ki bu gidiş doğru bir gidiş değil"

Bizim dedelerimiz, yani cumhuriyeti kuranlar, yani Kuvayı Milliyeciler, yani Osmanlının borcunu son kuruşa kadar ödeyenler nasıl fabrika kurdular? İncir sattılar, pamuk sattılar, buğday sattılar yani tarım ürünleri sattılar fabrikalar kurdular. Etibankları kurdular, Sümerbankları kurdular, kağıt fabrikaları kurdular, şeker fabrikaları kurdular, Fiskobirliği kurdular, Toprak Mahsulleri Ofisini kurdular, Çaykur’u oluşturdular, Tariş’i kurdular. Bütün bunların hepsini yaptıklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Şimdi 2019 21.yüzyıldayız fabrika satıyoruz soğan alıyoruz dışarıdan. Fabrika satıyoruz patates alıyoruz, fabrika satıyoruz pamuk alıyoruz. İşler tersine döndü. Demek ki bu gidiş doğru bir gidiş değil.” dedi. 

"Onların feriştahı bile gelse biz diz çökmeyiz, hiç endişe etmeyin siz"

Biz bunları dillendiriyoruz ama onlar başka şeylerin peşindeler diyen Kılıçdaroğlu, "Kandırıyorlar, gönderiyorlar bir muhabiri bir yere, gündemi değiştirmek için, işte “Kılıçdaroğlu’nun da idamı gerekiyor…” Sakın bunlara takılmayın. Onların tek amacı mutfaktaki yangını kimse görmesin, bunlara takılmayın. Onların feriştahı bile gelse biz diz çökmeyiz, hiç endişe etmeyin siz." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.