Öne Çıkanlar terörist Opeth fenerbahçe İsrail şehit Liaoning ihracat Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Anket diyarbakır Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan

Çavuşoğlu AB'yi Uyardı: Geri Çekiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB’ye mülteci anlaşmasının uygulanmasının vize muafiyetine bağlı olduğunu vurgulayarak vize muafiyeti sağlanmaması durumunda, anlaşmadan geri çekilebilecekleri uyarısını yaptı. Türk hükümetinin vize muafiyeti için somut bir tarih beklentisi içinde olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, bu tarihin ekim ayının başı ya da ortası olabileceğini belirtti.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Çavuşoğlu, DWelle Türkçe'nin yansıttığı açıklamalarında Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanmaması durumunda, 18 Mart'ta imzalanan mutabakattan geri çekilebilecekleri mesajını verdi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin mülteci mutabakatı çerçevesinde çok ciddi tedbirler alması nedeniyle anlaşmanın işlediğini kaydederek, ancak her şeyin vize muafiyetine bağlı olduğunu, Türk hükümetinin vize serbestisi için kesin bir tarih beklediğini ifade etti.

"Eğer vize serbestisi sağlanmazsa, geri kabul anlaşması ve 18 Mart mutabakatından geri adım atmak zorunda kalacağız" uyarısını yapan Çavuşoğlu, vize serbestisinin tarihi için de "Bu Ekim ayı başı ya da ortası olabilir, ancak biz kesin bir tarih bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.