Öne Çıkanlar istanbul terörist recep tayyip erdoğan haberleri almanya diyarbakır PENÇEKİLİT Operasyonu Erdoğdu YKS Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ yunanistan afad Aşkın Bununla Ne İlgisi Var (Whats Love Got to Do with It)

Çelik: Gündemimizde Af Yok

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, af konusuna ilişkin, “Bir değişiklik yok, gündemimizde bu konu yok. Yetkili kurullarımızla herhangi yeni bir değerlendirme olmadı” dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantı sonrası Parti Sözcüsü Çelik, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlere ilişkin konuşan Çelik, belediyelerin vatandaşla siyaset arasında bir köprü olduğunu dile getirerek, “Belediye başkanları ve belediyeler doğrudan vatandaşla sivil siyaset arasında, devlet arasında en doğal köprü işlevini gösteriyor” açıklamasında bulundu.

“DAHA ÖNCE AÇIKLADIĞIMIZ POZİSYONUMUZU KORUYORUZ”

“AK Parti’nin gündeminde bir af söz konusu mu?” sorusuna Çelik, “Bir değişiklik yok, gündemimizde bu konu yok. Yetkili kurullarımızla herhangi yeni bir değerlendirme olmadı. Daha önce açıkladığımız pozisyonumuzu koruyoruz, tutumumuzda bir değişikli olmadığını ifade ederim. Konuyla ilgili tartışmaları izleyip, takip ediyoruz ama bizim gündemimizde yok” diye cevap verdi.

“TÜRKİYE, NE ZAMAN BÖLGEDE ÖZGÜN BİR POLİTİKA UYGULAMAYA BAŞLASA İSLAMCILIK VE OSMANLICILIK ETİKETİ YAPIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un Türkiye’ye yönelik sözlerine ilişkin sorulan soruya AK Parti Sözcüsü Çelik, Macron’un açıklamalarını büyük bir hayretle karşıladıklarını söyleyerek, “Türkiye, ne zaman bölgede özgün bir politika uygulamaya başlasa, ne zaman özgüvenli bir dış politika uygulamaya başlarsa, herhangi bir şekilde bu parsellenmiş bölgelerde şu devletin pozisyonunun dışında, bu devletin pozisyonun dışında bir dış politika geliştirmeye başlarsa, Türkiye’ye hemen İslamcılık ve Osmanlıcılık bir şekilde etiketi yapıştırılmaya çalışılıyor” ifadeleriyle yanıt verdi. Çelik, soruya ilişkin ayrıca Macron’un kullandığı kavramlara hakim olmadığını gördüğünü söyleyerek, “Özellikle de ‘Artık Türkiye, Atatürk döneminin Türkiye’si değil’ gibisinden bir ifade kullanıyor. Türkiye’nin kurucu liderinin gösterdiği hedefler doğrultusunda geleceğe özgüvenle yürüyen bir anlayışı var. Dolayısıyla Türkiye’nin kurucu liderinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dönemi ile diğer dönemleri ayrıştırmak son derece mantık dışı” ifadelerini kullandı.

“YEREL SEÇİMLERDE CUMHUR İTTİFAKINA İLİŞİKN BİR DEĞERLENDİRMEMİZ ŞU ANDA YOK”

“Yerel Seçimlerde Cumhur İttifakı’nı görecek miyiz?” sorusuna ise Çelik, şu ifadelerle yanıt verdi:

“Bunu yerel seçimler bağlamında konuşmuyoruz ama ilkesel olarak şunu söyleyebilirim. Cumhur İttifakı’nın milletimizin taleplerine, arzularına ne derecede büyük karşılık verdiğini geçmiş dönemde gördük. Cumhur İttifakı olarak ortaya konular ilkelere bağlılığımızı sürdürüyoruz. Bu ilkelerin kıymetli olduğunun her zaman altını çiziyoruz. Ama yerel seçimde böyle bir şey olur, olmaz gibisinden şu anda bir değerlendirmemiz yok. Daha onlara vakit var. O şekilde bir değerlendirme söz konusu olduğunda ben sizinle net bir şekilde paylaşırım.”

“ANNELERİN ACISI ÜZERİNDEN BURAYI BİR TERÖR PROPAGANDA MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRMESİ KARŞISINDA TEDBİR ALMAK ZORUNLU OLMUŞTUR”

“Cumartesi Anneleri’ne yönelik müdahaleyi ve Bakan Soylu’nun açıklamasını nasıl buluyorsunuz?” sorusunu ise AK Parti Sözcüsü Çelik, şu cümlelerle yanıtladı:

“Evladını kaybetmiş bir annenin acısından, evladına duyduğu özlemden daha büyük bir saygı olamaz. Bizim de bu acı karşısında boynumuz kıldan incedir, hepsine hürmet ediyoruz. Ama gelinen noktada uzun zaman boyunca o zaman TBMM’de komisyon kuruldu. Bu davaların bir kısmi gerçekleştirildi, sonlandırıldı. Belli kişiler mahkumiyet aldılar. Özellikle bizim gözlemlerimize göre 2010 yılından itibaren burası annelerin adalet ve vicdan arayışını temsil eden bir platform olmaktan yavaş yavaş terör örgütlerinin ele geçirmeye başladığı bir platforma dönüştü. Dolayısıyla Berfo Ana’nın acısı, diğer annelerin acıları, evlatlarıyla ilgili duyduğu hasret başımızın üzerindedir. Bu acıya hürmetimiz çok büyüktür ve boynumuz kıldan incedir, kapılarımız kendilerine her zaman açıktır. Ama 2010’dan sonra buranın giderek bir terör propagandasının zemini haline gelmesi, ‘anneliğin siyaseti ve idelojisi yoktur’ demiştik. Annelerin acısı üzerinden belli grupların burayı bir terör propaganda merkezine dönüştürmesi karşısında bu ortaya çıkan tedbirleri almak zorunlu olmuştur. Dolayısıyla İçişleri Bakanımızın yaptığı açıklamada açık bir şekilde ortaya koyduğu gibi terör gruplarından bu alanın kurtarılması gerekiyor. Bu annelere karşı bir tutum değildir. İçişleri Bakanımız bunu açık ve net söyledi, oradaki terör gruplarının burayı bir eylem alanına dönüştürmesine karşıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.