Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi AİLE

CHP Bu Kez De ‘Çanakkale Şehitlerinin Kemiklerini’ Sızlattı

CHP Çanakkale Savaşları'nın yad edilmesi ve yerli-yabancı ziyaretçilere tüm yönleriyle tanıtılması amacıyla devlet tarafından yapılan "Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı" için kanunun kendisine verdiği mali yükümlülüğü yerine getirmedi. "HDP barajı geçtiği için pilav dağıtan Yeni CHP bir kez daha şehitlerin kemiklerini sızlattı, ancak bu kez Güneydoğu şehitlerinin değil, Çanakkale şehitlerinin..."



-SAYIŞTAY YAKALADI

Sayıştay'ın Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı 2020 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu yayınlandı.

"7 Haziran 2015'teki seçimlerde HDP'nin barajı geçmesini kutlamak için pilav dağıtan ve kentte 4 dönemdir yönetimde bulunan Çanakkale'nin CHP'li Belediyesi kanunla "Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı"na yıllık küçük bir gelir sağlamakla yükümlü kılınmıştı.

Gelibolu Tarihi Alanı kanununa göre Çanakkale İl Özel İdaresi, Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın, bütçe gelirlerinden en az yüzde 1 oranında ayrılacak payı, mali yıl sonunda Tarihi Alan'ın ihtiyaçlarının karşılanması için Alan başkanlığına ödemeleri gerekiyor.

Diğer kurumlar yükümlülüklerini yerine getirdi ancak HDP barajı geçti diye pilav dağıtan CHP'li belediye payı tahsilatı tahakkukun yüzde 5'i civarında kaldı.

Tarihi Alan idaresinin gelirlerini takip ve tahsil etmesini de isteyen Sayıştay, Çanakkale Belediyesi'nin bir önceki yıl kesinleşmiş bütçe gelirlerinden idareye aktarılması gereken yüzde 1'lik payın idarenin kuruluş tarihi olan 2014 yılından beri toplam 9 milyon 342 bin lira tutarında tahakkuk ettiği, ancak yıllar itibarıyla toplam tahsilatın 447 bin lira tutarında olduğunu saptadı.

-ŞEHİTLERİN HATIRASINA ÜÇ KURUŞU ÇOK GÖRDÜLER

Buna göre 2014 yılında CHP'li belediyeye 997 bin TL tahakkuk etti. Ancak tahsil edilen bir meblağ olmadı.

2015 yılında 1.2 milyon TL tahakkuk etti, yine bir meblağ tahsil edilmedi.

2016 yılında CHP'li belediyenin 1.5 milyon lira vermesi gerekiyordu, ancak 223 bin lira tahsil edilebildi.

2017 yılında Gelibolu Savaşları Tarihi Alan Başkanlığı'na 1.7 milyon TL vermesi gereken CHP'li belediyeden yine 223 bin lira tahsil edildi.

CHP'li belediyenin 2018 yılında 1.8 milyon lira vermesi gerekiyordu ancak yine tahsilat yapılamadı.

2019 yılında belediyenin 1.9 milyon lira vermesi gerekirken yine herhangi bir tahsilat olmadı.

7 yılda CHP'li belediyenin 9.3 milyon liralık kanuni tahakkukundan ancak 447 bin lira yani 20'de biri tahsil edilebildi.

Sayıştay Tarihi Alan Başkanlığı'nın CHP'li borçlu belediyeye resmi yazıyla uyarıda bulunduğunu bildirdi ve alacağın tahsiline yönelik yasal takip yollarına başvurmasını istedi.

Sayıştay, "İdarenin önemli bir gelir kalemi olan söz konusu alacağın tahsilat işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve kamu alacağının zaman aşımına uğratılarak kamu zararına sebebiyet verilememesi için gerekli yasal takip yollarına başvurulması gerekmektedir" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.