CHP Eski Milletvekili Yarkadaş: Helalleşme Alevileri Zor Duruma Düşürdü!

ANKARA (ANKA) - CHP eski milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çağrısının CHP'nin tarihini "zalim" olarak gösterdiğini, oysa CHP ve oy veren temel kesimlerinden Alevilerin tarihte "mazlum ve mağdur" konumunda bulunduklarını belirtti.



Yarkadaş, bir gazetede yazdığı köşe yazısında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yaptığı “helalleşme yolculuğuna çıkıyorum” çağrısının parti tabanında tepki gördüğünü iddia etti. Bu arada Yarkadaş yazısında "Sivas Katliamı"nın gerçekleştiği dönemde CHP'nin o dönemdeki versiyonu, Erdal İnönü liderliğindeki SHP'nin iktidarda bulunduğundan sözetmedi. Yarkadaş'ın açıklamalarından bir bölümü şöyle:

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP adına yaptığı “Helalleşme” çağrısı, parti tabanında hiçbir karşılık bulmadı. Bırakın karşılık bulmayı, üstüne üstlük bir de tepki çekti. Kılıçdaroğlu’nun ‘Helalleşme’ çağrısının yayımlandığı videonun hemen ardından, gerek telefonuma, gerek ise mail adresime gelen tepkiler, CHP liderinin söylediklerini en az birkaç kez gözden geçirmesi ve düzeltmesi gerektiğini gösteriyor.

-“Partimizin açtığı derin yaralar” şeklindeki ifadenin altından kalkılamayacak. Bakın; göreceksiniz, bu söz, sadece Kılıçdaroğlu’nun değil, CHP’nin de peşini bırakmayacaktır

-Çorum’da Maraş’ta katledilen, Sivas’ta yakılan, Gezi’de kurşunlanan, partisi 12 Eylül tarafından kapatılan, CHP’li oldukları için işe alınmayan milyonlarca kişi, gereksiz bir “Helalleşme” çağrısı sonrası, mağdur ve mazlum oldukları halde, “zalim muamelesi” görmeye başladı. Meğer CHP ne büyük günahlar işlemiş!

-Anlattıklarımın CHP Genel Merkezi’nde hiçbir etkiye yol açmayacağını biliyorum. Ben zaten bunları tarihe not düşmek için yazıyorum. Çünkü; anladığım kadarıyla Kılıçdaroğlu ve dar kadrosu, CHP’yi ameliyat masasına yatırarak oylarını artırabileceğini düşünüyorlar. Ancak CHP’yi ameliyat masasında bıraktıklarını göremiyorlar.

Umarım Kılıçdaroğlu bugün yapacağı grup konuşmasında sözlerine açıklık getirir ve CHP tabanını daha fazla üzecek adımları atmaktan vazgeçer. Zira; ortaya çıkan tablo, hiç de kendisine anlatılan gibi değil..."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.