Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır terörist boyner Hudut bbp mühimmat abd TOGG Kuşadası Belediyesi Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı

CHP'li Budak TMSF'ye Devredilen Şirketleri Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) yönetimi altına giren şirket sayısı ve bu şirketlerin sermaye büyüklüğü, mal varlığı,  2015-2016 yılı geliri ve istihdam durumunu sordu.

Budak, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“TMSF, yönetimi altına giren şirketlerin; yönetim kurulu, denetim kurulu ve danışma kurulu üyeliklerine kaç atama/görevlendirme yapmıştır? Kaç farklı kişiye bu çerçevede görev verilmiştir? Bu kişilerin kaçı kamu görevlisidir? Birden fazla şirketin, yönetim, denetim, danışma kurulunda görev alanların sayısı nedir?

TMSF yönetimi altındaki şirketlerin yönetim kurulu, denetim kurulu ve danışma kurulu üyeliklerinde görev alan kişilere görev türüne göre, aylık ne kadar ücret ödemesi yapılmaktadır? Ödenecek tutar kim tarafından ve nasıl belirlenmektedir? Aynı şirketin yönetim ve danışma kurulu gibi birden fazla kurulunda sorumluluk üstlenenler, üstlendikleri her sorumluluk için ayrı ücret almakta mıdır? 

TMSF Başkan ve üyeleri, kaç şirkette yönetim, denetim ve danışma kurulu üyesi olarak görev almışlardır? Bu şirketler hangileridir? TMSF Başkan ve üyeleri de aynı düzeyde mi ücret alacaktır? TMSF Başkan ve üyeleri, TMSF’ye geçen 500 şirketten görev üstlendikleri her şirket için ayrı ayrı ücret alacak mıdır? Görev aldıkları şirket sayısı ne olursa olsun, tek bir görev için mi ücret alacaklardır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.