Öne Çıkanlar meb adana KPSS TOGG istanbul cumhurbaşkanı erdoğan haberleri Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti gazi ayhan barut bendevi palandöken

CHP'li İlgezdi: "Sağlıkta Şiddet Artıyor; Beyaz Kod, Kırmızı Alarm Veriyor!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci doğum gününü kutladığımız bugünün, hekimler açısından da büyük önem taşıdığını, Cumhuriyet devrimlerinin gerçekleşmesinin, bilim ve kültür alanında gerçekleştirilen atılımların her kilometre taşında “Tıbbiyeliler”in de büyük emeği olduğunu söyledi.


1935’te Edirne’den seçilerek Meclis'e giren Fatma Şakir Memik'in, Türkiye'nin ilk kadın doktor milletvekili olduğunu anımsatan CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi, "Cumhuriyetimizin 95’inci yılında sağlık alanında karşı karşıya olduğumuz şiddet tablosunun kabul edilebilir yanı olmadığını, 25 yıl hekimlik yapmış bir vekil olarak ifade etmem gerekir. Geçmişte Türkiye’nin en çok güven duyulan meslek gruplarının başında gelen hekimliğe ve hekimlere yönelik şiddet bugün giderek artıyorsa, sorumluluk öncelikle iktidarındır. Elbette her iktidarın sağlık politikaları farklılık gösterir. Ancak şurası bir gerçektir ki, 2003’ten sonra değişen sağlık politikaları sağlık çalışanları ve hekimlerin haklarını geriletmiştir. Hekimlik onurunun alaşağı etmiştir. Kamuoyuna büyük bir reform olarak sunulan bugünkü sistem, 2003 öncesi tek tük rastlanan şiddeti artık meşru, normal ve her gün karşılaştığımız bir olgu haline getirmektedir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.