Öne Çıkanlar diyarbakır Kent Ayyuka eNBE azerbaycan istanbul gündem özeti çin türkiye CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Rino virüs Shu Jueting

CHP'li Şevkin: "Adana Mersin Tren Seferleri 22 Mart'ta Başlıyor"

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana-Mersin tren seferlerinin 22 Mart 2021 Pazartesi günü başlayacağını bildirdi.


11 aydan bu yana tren seferlerinin yapılmadığına işaret eden ve gerek Adanalı gerekse Mersinli vatandaşların haklı taleplerine kayıtsız kalmayıp soru önergesiyle ve genel kurul konuşmasıyla konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan Dr. Şevkin, girişimlerinin sonuç verdiğine işaret etti.

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yüksek hızlı ana hat ve bölgesel trenlerin 28 Mart 2020 tarihinden itibaren işletilmediğine işaret eden Dr. Şevkin, bu kapsamda iptal edilen Adana-Tarsus-Mersin tren seferlerinin de gerçekleşmemesi nedeniyle vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığına dikkat çekmiş ve seferlerin bir an önce başlatılması çağrısında bulunmuştu.
Günde en az 12 bin vatandaşın yolculuk yaptığı Adana-Tarsus-Mersin ve Mersin-Tarsus-Adana arasındaki seferlerin 22 Mart 2021 Pazartesi günü karşılıklı toplam 44 seferle hizmet etmeye başlayacağını bildiren Dr. Şevkin, ayrıca İskenderun-Mersin, Mersin-İskenderun, İslahiye-Mersin ve Mersin-İslahiye seferlerinin de aynı tarihte başlayacağını kaydetti.

CHP’li Dr. Şevkin, vatandaşların Adana’da, özellikle iş için, yanı başındaki Mersin’e ve diğer il ve ilçelere trenle yolculuk yapamamasından kaynaklı maddi-manevi sorunun giderilmesinin önemine dikkat çekip Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan nezdinde tüm Türkiye Cumhuriyeti  Devlet Demiryolları (TCDD) çalışanlarına yeni dönemde başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.