Öne Çıkanlar chp Koronavirüs terörist abd mhp CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan 5 Nisan 2024 Gündem Özeti 5 Mart 2024 Salı Gündem Özeti 5G şebekesi Areda Piar 4 Ağustos 2023 Cuma 29 Eylül 2022

CHP’de Muhalifler Yine '15 Günü' İşaret Etti

CHP’de olağanüstü kurultay talebinde bulunan muhalifler, yeter sayıda imzaya ulaştıklarını açıklarken, genel merkezin “getirin, gereğini yapalım” çağrısına karşın, tüzükte yer alan 15 günlük sürenin bitimine yani önümüzdeki Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar imza almaya devam edeceklerini ifade ediyor.

CHP’de, “Değişim ve Umut Kurultayı” adı altında olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan muhalifler, yeterli sayıda imzaya ulaştıklarını açıkladı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Olağanüstü Kurultay için gerekli olan yeter sayıda imza an itibariyle toplanmıştır. İmza toplama süresinin bitimi olan Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar imza almaya devam edeceğiz. Görmek İsteyen MYK üyemiz ‘yarın saat 11.00’e kadar’ değil istediği saatte imzaları görebilir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise, “Kurultay için toplanan imzaların MYK üyelerince inceleneceği yer genel merkezimizdir. İmzaların teslim edileceği yer de genel merkezimizdir. Parti tüzüğümüz de parti kültürümüz de bunu gerektirir” açıklamasında bulunmuştu.

CHP’de olağanüstü kurultay talebiyle 16 Temmuz Pazartesi günü muhalifler tarafından imza süreci başlatılmıştı. Parti tüzüğüne göre süreç başladıktan sonra 15 gün içinde, seçimli olağanüstü kurultay için toplam delege sayısının salt çoğunluğuna ulaşmak gerekiyor.

Muhalifler de yeter sayıda imzaya ulaştıklarına açıklamalarına karşın, tüzüğe işaret ederek, 15 günlük sürenin bitimine yani 30 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar imza almaya devam edeceklerini ifade ediyor. Yine tüzüğe göre, yeter sayıda imzanın genel merkeze teslim edilmesi halinde, genel merkez 45 gün içinde olağanüstü kurultayı toplamak zorunda

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.