Öne Çıkanlar rusya abd terörist MSB Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi hizmet bugünün gündem başlıkları AİLE mardin trt ekonomik güven endeksi

CHP’den Haksız İlanı Önlemek İçin Kanun Teklifi

Haksız ilan alan yayın organlarının tespit edilmesi için CHP, Basın İlan Kurumu “Denetleme Kurulu” oluşturulmasını amaçlayan bir kanun teklifi verdi. Denetleme Kurulu’nun, gazetelerin bildirdiği satış rakamlarının doğruluğunu tespit etmesi amaçlanıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.  

Gazetelerin gerçek tirajlarının ortaya çıkarılarak, haksız ilan alan yayın organlarının tespit edilmesinin istendiği Kanun Teklifin’de, Basın İlan Kurumu bünyesinde kamu kuruluşlarından, üniversitelerden ve gazetecilik meslek örgütlerinden oluşacak 9 kişilik bir bağımsız bir Denetleme Kurulu oluşturulmasının amaçlandığı ifade edildi.

Teklife göre, Denetleme Kurulu, gazetelerin bildirdiği satış rakamlarının doğruluğunu tespit edecek ve satış rakamlarının usulüne uygun ve doğru bildirilmesini sağlayacak tedbirleri Genel Kurul’a önerecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.