Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye çukurova belediye başkanı soner çetin vakıfbank

CHP’li Adıgüzel: Sistemin Çöktüğüne Dair İddialar Gerçeği Yansıtmamaktadır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Eğitimli gönüllülerden oluşan ekibimiz, 81 il ve 972 ilçe örgütümüzden ve yurt dışından gelen sandık sonuç girişlerini eksiksiz bir şekilde takip etmiş, giriş yapılmayan ve/veya itiraz edilmesi gereken sandıklar hakkında örgütlerimizi bilgilendirmiş, YSK verileriyle uyuşmayan sandık sonuçlarına itiraz edilebilmesi için gerekli teknik altyapı sorunsuz sağlanmıştır. Bu kapsamda, sistemin çöktüğüne dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekilliği seçimleri sırasında CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Merkezi’ne (BİTEM) yönelik altyapı sisteminin çalışmadığı ve çöktüğüne ilişkin iddiaların kamuoyu ile medyaya yansıması üzerine açıklama yapılması gereğinin duyulduğunu belirtti.

81 il ve 972 ilçede, CHP örgütleri başta olmak üzere toplamda 262 bin 181 sandık görevlisi, müşahit ve binlerce avukat ile milletvekillerinin, vatandaşların oylarına sahip çıkmak için canla başla mücadele ettiğini aktaran Adıgüzel, BİTEM’in 24 Haziran saat 06.00’dan itibaren çalışma başladığını kaydetti. Adıgüzel, görevlilerin ertesi gün sabahın ilk ışıklarına kadar sandık başında görev yapan binlerce vatandaşın sorunlarına cevap vererek, doğan her türlü sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulduğu belirtildi.

“EĞİTİMLİ GÖNÜLLÜLERDEN OLUŞAN EKİBİMİZ SANDIK SONUÇ GİRİŞLERİNİ EKSİKSİZ BİR ŞEKİLDE TAKİP ETTİ”

“Kamuoyuna yansıyan iddiaların aksine, parti örgütlerimiz tarafından, ıslak imzalı tutanakların partimize ulaştırılması ve gelen sonuçların YSK sonuçları ile karşılaştırılması için kullandığımız altyapı sisteminde herhangi bir sorun yaşanmamıştır” diyen Adıgüzel’in açıklaması şu cümlelerle devam etti:

“ Eğitimli gönüllülerden oluşan ekibimiz, 81 il ve 972 ilçe örgütümüzden ve yurt dışından gelen sandık sonuç girişlerini eksiksiz bir şekilde takip etmiş, giriş yapılmayan ve/veya itiraz edilmesi gereken sandıklar hakkında örgütlerimizi bilgilendirmiş, YSK verileriyle uyuşmayan sandık sonuçlarına itiraz edilebilmesi için gerekli teknik altyapı sorunsuz sağlanmıştır. Bu kapsamda, sistemin çöktüğüne dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Kaldı ki, seçim gecesi sandık sonuçlarının hızlı ve sağlıklı bir şekilde Genel Merkezimize ulaşmasında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmamak adına 11-19 ve 22 Haziran tarihlerinde 81 il ve 972 ilçe örgütümüzün katılımıyla 3 ayrı test çalışması yapılmıştır ve başarıyla tamamlanmıştır.

“CHP, HALKIN İRADESİNİN SANDIĞA EKSİKSİZ BİÇİMDE YANMISAMI İÇİN HER ÖNLEMİ ALMIŞTIR”

26 Haziran 2018 tarihi itibariyle, yurtiçinde gümrükler dahil ıslak imzalı tutanakların %90’ından fazlası elimize ulaşmıştır. Elimize ulaşmış tutanaklara yönelik ihtilaflı olan tüm sandıklarda gerekli hukuki itiraz süreci başlatılmıştır. Öte yandan, sandık ve seçim sonuçlarına yönelik analiz çalışmalarımız devam etmektedir. Analizlerin detaylı sonuçları önümüzdeki süreçte kamuoyu ile paylaşılacak olup, kendi çalışmaları için bu tutanaklara ulaşmak isteyen kurum ve kuruluşlar bizimle irtibata geçebilirler.

CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ve kurucu partisidir. Bu seçimde olduğu gibi her seçimde halkın iradesinin sandığa eksiksiz biçimde yansıması için gereken her önlemi eksiksiz biçimde almış, önümüzdeki süreçte de almaya devam edecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.