Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

CHP’li Aydın: Emekliler Bayramdan Önce İkramiye Alacak Mı?

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na verdiği önergede emeklilere bayramdan önce ikramiye verilip verilmeyeceğini sordu. 

CHP’li Aydın, Bakan Müezzinoğlu’na verdiği soru önergesinde Kurban Bayramı’nın 9 güne çıkarılması üzerine maaş ödemlerinde de bir düzenleme yapıldığının bilindiğini ve buna göre kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar ile memur emeklisi ve SGK, BAĞ-KUR emeklilerinin maaş ödemelerinin Kurban Bayramı’ndan önce yapılması için ilgili bakanlıklara talimat verildiğini hatırlattı.

Aydın, “Kamuoyuna maaş ödemelerinin 08-09 Eylül 2016 tarihinde yapılacağı da kaydedilmiştir. Bununla birlikte daha önce Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamalarda emeklilere promosyon ödenmesine ilişkin bankalarla görüşüldüğü,  yapılacak anlaşmayla emeklilere 13'üncü maaşı (1 maaş ikramiye) getirileceği ifade edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Aydın, Müezzinoğlu’na yönelttiği sorular ise şöyle:
“Emeklilerin bir maaş ikramiye alabilmeleri için gerekli anlaşma sağlandı mı?  Bir banka ile anlaştığınızı, diğerleriyle görüştüğünüzü bildirmiştiniz? Bu konuda gelinen son durum nedir? Binlerce yaşam mücadelesi veren emekli umutla ikramiye beklemektedir. Söz konusu ikramiyenin ödemesini Kurban Bayramı öncesine yetiştirebilecek misiniz? Özelikle yaptığınız açıklamalar emeklilerde büyük bir umut yarattı. İkramiyelerin ödenmemesi halinde bu umutları boşa çıkarmanın devlet ciddiyetiyle bağdaşıp-bağdaşmayacağı konusunda ne düşünüyorsunuz?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.