Öne Çıkanlar abd Pandemi gündem başlıkları bugünün gündemi ırak cumhurbaşkanı erdoğan AİLE gündem özeti Prof. Dr. Nevzat Tarhan sinema Kudüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

CHP’li Bülbül: “43 Yıl Önceki Zihniyet Bugün AKP İle Yaşıyor!”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül 12 Eylül askeri darbesiyle ilgili yaptığı açıklamada, o dönemde askeri cunta ile temel hak ve özgürlüklerin gasp edildiğini şimdi ise AKP iktidarı ile bunun yaşandığını belirtti. Adalet Bakanı’nın yeni Anayasa sözlerini de “Anayasa hükümlerden ibaret değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir. Önce saygı duymayı bilmek gerekir” diyerek eleştirdi. 

Resmi rakamlara göre 650 bin kişinin gözaltına alındığı, 1 milyon 683 bin kişinin fişlendiği, 230 bin kişinin askerî mahkemelerce yargılandığı, yaklaşık 300 kişinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin de idam edildiği 12 Eylül askeri darbenin yıl dönümünde CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu CHP Grup sözcüsü Süleyman Bülbül yazılı basın açıklaması yayınladı. 

"İŞKENCELER 43 YILDIR CEZASIZ"


1980’de yapılan faşist darbenin darbe ile demokrasi ve insan haklarının büyük bir yıkıma uğradığını belirten Bülbül, “Kaybolan devlet otoritesinin yeniden tesisi bahanesiyle insanlık suçları işleyenlerin, işkence, kötü muamele, yaşam hakkı ihlallerinin sorumluları 43 yıldır cezasız kalmıştır. Darbeciler göstermelik bir dava ile güya yargılanmış, işkence görenler ile kaybedilen ya da idam edilen kişilerin yakınlarının talepleri yok sayılmış, zamanaşımı bahanesiyle suçların üstü örtülmüştür” dedi. 

"DARBECİ ZİHNİYET HALA İKTİDARDA"


Bugün 12 Eylül darbecilerinin zihniyetinin, AKP iktidarı tarafından devam ettirildiğini vurgulayan Bülbül, şunları ifade etti: 
“Yaşam hakkı başta olmak üzere, ifade özgürlüğü, adil yargılanma hakkı gibi temel Anayasal ilkelerin hiçe sayıldığı, bağımsız yargının katledildiği, keyfi tutuklamaların, gözaltıların olduğu, çalışma ve örgütlenme hakkının ihlal edildiği, bunun karşısında rüşvet, yolsuzluk, rant politikaları ile her düzeyde yozlaşmanın hakim olduğu bir dönem yaşıyoruz. Tek adam rejimi ve ürettiği politikalar 12 Eylül’ü aratmıyor. 12 Eylül’ün düşman hukuku bugün AKP tarafından kullanıyor.” 

"PARLEMENTER SİSTEM VURGUSU "


Hukukun üstünlüğünün tek adam rejiminden vazgeçilerek sağlanabileceğini vurgulayan Bülbül, “Bu ancak denetlenebilir, hesap verilebilir, şeffaf bir sistem, demokratik parlamenter rejim ile mümkündür. İnsan hakları ve özgürlükleri temelinde daha güçlü bir hukuk sistemi ve eşitlikçi demokrasi olduğunun bilinci ile işçinin, emekçinin, yoksulun, ezilenin haklarını korumaya, eşit ve özgür bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hukuksuzluğun ve zulmün baş gösterdiği 12 Eylül 1980 askeri darbesi ve tüm darbeleri, bunları yaratan zihniyetleri kınıyor ve lanetliyoruz” dedi. 


"BAKAN TUNÇ’UN SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ"


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yeni Anayasa sözlerini de eleştiren Bülbül, “Anayasa hükümlerden ibaret değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir. Önce saygı duymayı bilmek gerekir. Yeni Anayasa, Anayasa’nın tüm hükümlerini ihlal edenlerle, AYM’nin kararlarına saygı duymadığını belirten, yok sayan bir Cumhurbaşkanıyla, demokrasiden, özgürlüklerden, hukukun üstünlüğünden zerre anlamayanlarla değil demokratik parlamenter sistemle olur” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.