Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

CHP’li Erdem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Damadının Şirketinden Satın Alınan İHA’ları Meclis’e Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a “Baykar Makine’den satın alınan 6 adet İHA’ların maliyeti nedir? İhaleye giren diğer firmalar İHA’lar için ne kadar fiyat önermiştir?” sorularını sordu.

CHP’li Erdem, Fırat Kalkanı Operasyonu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın teknik müdür görevini yürüttüğü Baykar Makine şirketinden satın alınan İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) maliyeti hakkında Bakan Işık’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

CHP’li Erdem, Bakan Işık’a şu soruları yöneltti:

“Baykar Makine’den satın alınan 6 adet İHA’ların maliyeti nedir? İhaleye giren diğer firmalar İHA’lar için ne kadar fiyat önermiştir?

Baykar Makine’nin ürettiği İHA’lar hangi kurumlarca satın alınmıştır? İHA’lar Fırat Kalkanı Operasyonu dışında başka hangi askeri harekâtlarda kullanılmaktadır?

Önümüzdeki süreçte yeni bir İHA ihalesi yapılacak mıdır? İlgili ihalelerde fiyat dışında başka hangi kriterlere bakılmaktadır?

Baykar Makine’nin üretim faaliyeti kapsamında herhangi bir vergi muafiyeti bulunmakta mıdır? Varsa, firmaya ne kadarlık bir vergi muafiyeti sağlanmıştır?

15 Kasım tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan bir tebliğde yer alan “Baykar Makina'ya 36 milyon 77 bin dolar ödemesi” İHA’lar kapsamında mı yapılmıştır? Tebliğde 'diğer ulaşım araçlarını imalatı' diye belirtilen ulaşım araçları nedir?

Baykar Makine’den son 5 yılda milli güvenlik kapsamında kaç ürün ne kadar maliyetle satın alınmıştır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.