Öne Çıkanlar Koronavirüs euro KPSS20212 Merkezi Yerleştirmeleri için tercihler Başladı mı Huzurevleri ve Bakımevlerinde kalanlar aşılanmaya başlandı mı Youtuber Aslı Şen Yapi Kredinin 500 Milyon Dolarlik İhraci Yapı Kredi Portföyden Gümüş Fonu İstanbulda vaka sayıları düştü mü Ankarada vaka sayıları düştü mü Çinde 40 Derecede Çalışan Yüksek Hızlı Tren Seferlerine Başladı Mı Ergonomi Desteği Nedir SMA kampanyası

CHP’li Erdoğdu: Açlık ve Kıtlıkla Karşılaşabiliriz

Enflasyon rakamlarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “En küçük bir döviz krizinde gıdada ithalata mahkûm bir ülke olarak gıda sıkıntısıyla karşılaşabiliriz” uyarısında bulundu.

CHP'li Erdoğdu, “Bu enflasyon rakamları, saray ve çevresinin yüzüne dizine dursun” başlığı ile yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Tek haneli enflasyon Türkiye için artık hayal haline geldi. Kar, faiz ve rant elde edenler gelirlerini enflasyona göre ayarlama şansına sahip. Ama binlerce çalışanın ücretleri enflasyon karşısında hızla erimeye devam ediyor. Çalışanların kazançları erirken, rant kesiminin karları ise enflasyon nedeniyle artan faizlerle katlanıyor. Türkiye’nin zaten iyice bozulmuş olan gelir dağılımı da katlanarak bozulmaya devam ediyor. 2017’nin 3’üncü çeyreğinde sözde dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisiydik ki bu da hormonlu büyümeydi, ama yılsonu enflasyonuna bakınca büyümeden gelenin enflasyonla gittiği anlaşılıyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin çok düşük belirlendiğini söylediğimizde bize ‘elinize, yüzünüze dursun’ demişti. Şimdi biz de ona ‘bu enflasyon rakamları eline yüzüne dursun’ diyoruz. Fakirin sofrasındaki zorunlu gıdalar bile her geçen gün bu iktidar tarafından gasp edilerek, küçültülüyor.”

“Açlık ve Kıtlıkla Karşılaşabiliriz”

Erdoğdu, hükümetin enflasyonu düşürme yöntemi olarak tarımda ithalat yoluna gittiğini ve bu ürünlerin gümrük vergisini sıfıra varan oranlarda indirdiğine dikkat çekerek, “Çiftçilerin belini kırarak tarımı yok etmenin ileride telafisi olmayan sonuçları olacak. En küçük bir döviz krizinde gıdada ithalata mahkûm bir ülke olarak gıda sıkıntısıyla karşılaşabiliriz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.