Öne Çıkanlar tsk galatasaray istanbul Gara sakarya imf ihracat iran azerbaycan AB nato ak parti

CHP’li Gök: HDP’nin De Bu Toplantıda Yer Alması Gerekliydi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlerle yapacağı görüşmeye ilişkin, “HDP’nin de bu toplantıda yer alması bence gerekliydi, çünkü o 15 Temmuz gecesi darbeye karşı duruşta ve ertesi gün yayınlanan ortak bildiride HDP de önemli bir tavır sergiledi.

Normalleşmeyi sağlarken bütün bunları değerlendirerek bu sürece herkesi katmanın sayısız yararı olacağını düşünüyorum” dedi.
Gök, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
‘’ Cumhurbaşkanlığındaki Toplantı Umarım Buna Vesile Olur’’

Bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir liderler zirvesi yapılmasının çok önemli olduğunu ifade eden Gök, şöyle devam etti:
“Türkiye’nin bir an önce normalleşmeye herkesin anayasal sınırları içerisinde görevini ifa etmesinde sayısız yarar bulunmaktadır. 15 Temmuz gecesi siyaset kurumu çok önemli bir sınav vermiştir.
Elbette süreç daha devam ediyor. Daha önümüzde tehlikeler var. İşte bu tablo içerisinde bütün siyasi partilere, kurumlara, Cumhurbaşkanı’na düşen görev Türkiye’yi bir an önce normalleştirecek ve herkesin birbiriyle diyaloğunu artıracak adımları atmaktır. Bu nedenle bu Cumhurbaşkanlığındaki bu toplantı umarım buna vesile olur.
HDP’nin de bu toplantıda yer alması bence gerekliydi, çünkü o 15 Temmuz gecesi darbeye karşı duruşta ve ertesi gün yayınlanan ortak bildiride HDP’de önemli bir tavır sergiledi. Normalleşmeyi sağlarken bütün bunları değerlendirerek bu sürece herkesi katmanın sayısız yararı olacağını düşünüyorum.”
 
‘’ Biz Bu Örgütlenmeyi Yıllardan Beri İfade Ediyorduk’’

“FETÖ’cü terör örgütünün tasfiyesi noktasında, mücadelesi noktasında ortak bir tavır sergilenmesi gerekmez mi herkesin, neler düşünüyorsunuz?” sorusuna Gök, şu yanıtı verdi:
“Biz bu örgütlenmeyi yıllardan beri ifade ediyorduk. Biz bu gerçeğin zaten farkındaydık ve mağduruyuz CHP’nin pek çok milletvekili bu örgütlenmenin mağdurudur.
İşinin ehli kişilerin işinin başına getirilmesi gerekirken, işte herkes siyaseten kayrılmış, bu cemaat yapılanmalarına teslim olunmuş hatta birçok sınavın onların yaptığı, soruların çalındığı bir ortam yaratılmıştır. Bu tablodan süratle Türkiye’nin kurtulması gerekiyor.

‘’Elimizden elen Her Türlü Katkıyı Yapacağız’’

Siyasi görüşüne bakılmaksızın liyakatlı olanın işinin başına geleceği bir devlet aygıtını ve ortamını oluşturmak hepimizin görevidir. Biz böyle bir anlamda elimizden gelen her türlü katkıyı yapacağız.

‘’Kurunun Yanında Yaş Yanmamalıdır’’

Tabii bu sürecin iktidar partisine yüklediği çok da önemli sorumluluk var. Bu dönemde böyle bir süreçlerde yapılabilecek en küçük yanlışlıklar çok daha büyük sıkıntılara yol açabilir. Hukukun evrensel ilkeleri çerçevesinde  sadece adalet anlayışı çerçevesinde hesap sorulmalıdır. Kurunun yanında yaş yanmamalıdır. Provokatif ihbarların olduğunu, kişilerin birbirlerini ihbar ettiklerine dair bildirimler geliyor. Bu sürecin ayıklanarak çok dikkatli götürülmek ve mutlaka ve mutlaka muhalefet partilerini bilgilendirilmesi suretiyle götürülmesine sayısız yarar bulunmaktadır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.