Öne Çıkanlar abd AİLE ırak Pandemi pkk CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MSB tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem başlıkları bugünün gündemi enflasyon yunanistan

CHP’li İlgezdi:“Cezaevlerinde 69 Bin 301 Öğrenci Var”

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin hazırladığı rapora göre; ceza infaz kurumlarında lise ve dengi okullar ile ön lisans ve lisans programlarına kayıtlı toplam hükümlü ve tutuklu öğrenci sayısı 36 bin 33, açıköğretim programlarına kayıtlı toplam hükümlü ve tutuklu sayısı ise 33 bin 268.

İlgezdi’nin hazırladığı cezaevi raporunda şu değerlendirmeler yer aldı:

“Adalet Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre cezaevlerinde eğitim ve öğretim hakkından yararlanmaya devam eden toplam mahkum öğrenci sayısı 69 bin 301. Bu sayı, 2016 yılı Kasım ayı itibariyle 197 bin 297 mahpusun bulunduğu cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısının yüzde 35’ine denk geliyor.
Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’deki cezaevlerinde 2013 Mayıs ayı itibariyle 2 bin 776 tutuklu ve hükümlü öğrenci bulunuyordu. Bu sayı 2016 yılı sonu itibariyle 25 kat aratarak, 36 bin 33’ü lise ve dengi okullar ile önlisans ve lisans, 33 bin 268’i ise açıköğretim olmak üzere 69 bin 301’e yükseldi.
Başka bir ifadeyle, cezaevlerindeki mahpus öğrenci sayısında geçtiğimiz 3 buçuk yılda, yüzde 2 bin 400’lük artış yaşandı.
69 bin mahkum, hapishanelerde zor koşullarda eğitimlerine devam ediyor. Bu sayı 2016 yılı sonu itibariyle hapishanedeki mahkumların üçte birine denk geliyor. Yani her üç mahkumdan biri öğrenci!” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.