Öne Çıkanlar fenerbahçe Peugeot Motorcycles enflasyon EyeBrand 26 Nisan 2024 Cuma Gündemi Jeotermal Santral Şeytanla Bir Gecenin konusu ne 30 Mart 2024 Cumartesi Gündem Özeti Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İftar Vaktinde Nasıl Beslenilmeli Kieran Lynn Rahha

CHP’li İrgil: 2019 Adayı ‘Demokrasi Ve Cumhuriyet Bloku’nun Ortak Aklı Olmalı

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 2019 seçimleri ve adaylıkla ilgili başlayan tartışmaya ilişkin “2019’da yüzde 49’u kapsayacak aday için CHP genel başkanlık yarışı adres olmamalıdır. Bu adres “Demokrasi ve Cumhuriyet Bloku”nun ortak aklı olmalıdır” açıklamasını yaptı.

Dr. İrgil sosyal medya hesabından yayınladığı nisan ayı çalışmalarını içeren raporda;OHAL şartlarında, eşit ve adil gerçekleşmeyen bir kampanya süreci sonunda 16 Nisan’da yapılan referandumuntam kanunsuzluk ve tam hukuksuzlukla sonuçlandırıldığını ve üzerindeki şaibenin hiçbir zaman silinmeyeceğini belirterek şu ifadelerde bulundu:
 
16 NİSAN GİBİ PARTİ DEĞİL, VATAN MESELESİDİR
 
“Halkın kabul ettiğini varsaydığımız yeni anayasanın önümüze koyduğu çerçevede 2019 seçimleri ve adaylıkla ilgili bir tartışma da başlatıldı. İlk olarak; Hayır, ikinci bir ‘Ekmeleddin’ vakasını kabul etmiyorum! İkinci olarak; 2019’da yüzde 49’u kapsayacak aday için CHP genel başkanlık yarışı adres olmamalıdır. Bu adres ‘Demokrasi ve Cumhuriyet Bloku’nun ortak aklı olmalıdır.
Bir yılda ülkeyi demokratik ve çağdaş bir anayasaya ve tekrar seçime götürecek blokun tüm bileşenleri eş başkan ve yardımcıları olarak aday olmalıdır ve birlikte ortaya çıkmalıdır. Blokun adı, anayasa önerisi, demokrasiye dönüş sözleşmesi, toplumsal barış ve hukukun üstünlüğü protokolü ile 2019 tekrar referanduma dönüştürülmelidir.
2019 seçimleri, aynı 16 Nisan referandumu gibi bir parti meselesi değil ‘vatan’ meselesidir. Partilerinizi unutun. Gelin ülkemizi, halkımızı ve demokrasimizi birlikte kurtaralım. 2019 seçimlerinde sen, ben ve parti derdine düşersek herkes tarih önünde sorumlu olacaktır.2019 seçimleri için aday ve yardımcıları herkesi kucaklayan çağdaş bir anayasa, bir yılda demokrasiye dönme, hukukun üstünlüğü ve liyakat sözü ile birleşmelidir.16 Nisan’da büyük bir gayret göstererek demokrasi alanında birleşen yüzde 49’luk bu ‘Demokrasi ve Cumhuriyet Bloku’ ancak bu şekilde genişleyebilir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.