Öne Çıkanlar KPSS berat albayrak fenerbahçe Ercan Resulov Peugeot Motorcycles Bugün tespit edilen hasta sayısı Pietro Saletta Enis Berberoğlu enflasyon yunanistan gündem özeti kanser

CHP’li İrgil: “Harp Okuluna Başvuru İçin İstenen Koşul Fişleme Demektir”

TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Hava Harp Okulunun birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarına pilotaj eğitimi veren üniversitelerle, üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğrenci alınabilmesine getirilen ‘FETÖ okulunda okumamış olma’ koşulunu Meclis’e taşıdı.

İrgil, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı ve irtibatı belirlenen okullarda öğrenim görmüş ya da KHK kapsamında diğer okullara nakledilmiş olmamak maddesi ile çok sayıda genç insan fişlenmiş olmuyor mu?” diye sordu.

-“YASAL ÇERÇEVESİ NEDİR?”-

İrgil, verdiği önergede Bakana şu soruları yöneltti:

“Başvuru koşulları arasında bu maddenin yer almasının nedeni nedir?
Bu koşulun başvuru şartları arasında yer almasına kim karar vermiştir?
Devletin yasalarla kurduğu ve eğitim izni verdiği bu okullara devlete güvenerek ve devleti referans alarak başvuran ve öğrenim gören masum öğrencilerin suçu nedir?
Başvuru kılavuzunda yer verilen böyle bir koşul ile çok sayıda genç insan fişlenmiş olmuyor mu?
‘Aksi ispat edilene kadar herkes masumdur’ karinesi göz önünde tutularak, çocuk ve genç yaşlarda bu okullara aileleri tarafından verilen, karar yetkinliğinde olamayan çocukların bile bu madde ile yaftalanması, fişlenmesi hukuki midir?
Hangi yasal çerçevede böyle bir kısıtlama yapılmaktadır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.