Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

CHP’li Kaplan: “Gaziantep Halkı, Tarihe Adını Altın Harflerle Yazdırmış Şanlı Bir Şehrin Evlatlarıdır"

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, "Gaziantep halkı, kısıtlı imkânlarla 11 ay süren topyekûn bir mücadeleyi zaferle taçlandırmanın gururuyla, tarihe adını altın harflerle yazdırmış şanlı bir şehrin evlatlarıdır." dedi. 

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Antep’e “Gazilik” unvanının verilişinin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

CHP’li Kaplan mesajında; ”Bugün, doğup büyüdüğüm şehrim, Gaziantep’in dünya genelinde örnek gösterilen kurtuluş mücadelesinin bir nişanesi olarak 8 Şubat 1921 tarihinde TBMM tarafından şehrime layık görülen  “Gazi” unvanı verilişinin 100. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. Bir asır boyunca bu unvanı gururla taşıyan ve birlik beraberliğe olan inancını ilk günkü kararlılığıyla sürdüren, destansı başarılara imza atmış Gaziantepli hemşerilerimin “Gazi” gününün heyecanını gönülden paylaşıyorum” dedi.

Milletvekili Kaplan; “Gaziantep halkı, kısıtlı imkânlarla 11 ay süren topyekûn bir mücadeleyi zaferle taçlandırmanın gururuyla, tarihe adını altın harflerle yazdırmış şanlı bir şehrin evlatlarıdır. Mustafa Kemal de bu mücadelenin neferleri olarak Gazianteplilere olan hayranlığını “Ben Gazianteplileri gözlerinden nasıl öpmem ki onlar yalnızca Gaziantep'i değil, Türkiye'yi kurtardılar.” sözleriyle ifade etmiştir. Ben de Gaziantep’in bir evladı olarak vatanı için binlerce şehit vererek “Gazi” unvanı ve İstiklal Madalyasıyla ile şereflendirilen şehrimle gurur duyuyorum. Anlamlı direnişi ile ülkenin, tarihin ve geleceğimizin gidişatına yön vermiş bir şehrin evladı olarak, bize gazi olmanın onurunu yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Antep savunmasını destanlaştırarak bağımsızlık uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor tüm hemşerilerimin Gazilik gününü kutluyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.