Öne Çıkanlar terörist Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel fenerbahçe Opeth İsrail kültür ve turizm bakanlığı Judas Priest Liaoning Koronavirüs entube hasta sayısı Entube hasta sayısı CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Anket

CHP’li Karabat “Milleti Kündeye Mi,Tuşa Mı Getiriyorsunuz?”

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat,  “TÜİK rakamlarına göre her şey yolunda. Çalışan sayısının azaldığı ortamda işsizlik rakamları nasıl azalır? Vatandaş işsizim ,açım diyor siz her şey iyi diyorsunuz. İnsanlara umut olamıyorsunuz. Eski bir milli güreşçiyi bir bankanın yönetimine atıyorsunuz. Milleti kündeye mi tuşa mı getiriyorsunuz” dedi.

AK Parti’nin kamuoyunda tartışılan atamalarının ardından HDP grubunun “Kamu bankalarının siyasi arpalığa dönüştürülmesinin araştırılması” konusunda verdiği önerge üzerine CHP grubu adına TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat  “TÜİK rakamlarına göre her şey yolunda. Çalışan sayısının azaldığı ortamda işsizlik rakamları nasıl azalır? Vatandaş işsizim ,açım diyor siz her şey iyi diyorsunuz. İnsanlara umut olamıyorsunuz. Eski bir milli güreşçiyi bir bankanın yönetimine atıyorsunuz. Milleti kündeye mi tuşa mı getiriyorsunuz” dedi.


“AĞLANACAK HALİMİZE GÜLÜYORUZ”

Özgür Karabat  TÜİK rakamlarını eleştirirek “TÜİK işsizlik rakamlarını açıklıyor. Gördük ki Türkiye’de her şey yolunda. TÜİK’in rakamlarına göre şubat ayından mart ayına kadar işsizlik 600 bin civarında azalmış. Oysa çalışan sayısına bakıyoruz, çalışan sayısı 27 milyon 355’ten 26 milyon 753’e inmiş. Çalışan sayısının azaldığı bir ortamda işsizlik nasıl azalır? Hani deyim var ya, kedi buysa ciğer nerede, ciğer buysa kedi nerede. Veysel diyor ya arkadaşlar, şaşar Veysel iş bu hale Şaşar Veysel işbu hale gah ağlar gâhi güler. Gerçekten ağlanacak halimize gülüyoruz. “dedi.


“VATANDAŞ AÇIZ DİYOR”

Karabat vatandaşın çalışma ve iş bulma umudunu kaybettiğini  de belirterek şunlara değindi; “Vatandaş diyor ki açız, siz diyorsunuz ki hayır aç değilsiniz. Vatandaş diyor ki işsizim, siz diyorsunuz ki hayır işsiz değilsin. Muhalefet diyor ki vatandaş harap, bitap, fakr-u zaruret içerisinde, siz diyorsunuz ki her şey iyi. Böyle diyerek bu sorunu çözemeyiz. Sonuç çözmenin en temel yolu, bu sorunu kabul etmektir. Biz bu rakamları hesaplarken, çalışma talepleri bulunanlar üzerinden giderek hesaplıyoruz. Ama oysa insanlar bu ülkede çalışma umudunu kaybetmiş. 
Şu anda Türkiye’de 1 milyon 174 bin insan iş bulma umudunu kaybetmiş. İnsanların umudunu yok etmişiz. Ne kadar biliyor musunuz Tekirdağ kadar. Tekirdağ kadar insan iş bulma umudunu kaybetmiş. Son bir yılda Giresun kadar insan iş bulma umudunu kaybetmiş kardeşlerim. Türkiye’de 31 milyon insan çalışabilecek yaştayken, yani 15 yaşın üzerindeyken çalışmıyor şu anda. İki Hollanda kadar insanımız çalışabileceği halde çalışmıyor değerli arkadaşlar. Genç nüfuz bizim hazinemiz, büyük bir hazineyi çürütme konusunda mahir olduğunuzu söylemek isterim. 3 gençten biri bugün işsiz." dedi. 


"KADINLAR DA İŞ BULMA UMUDUNU YİTİRDİ"

Karabat, "Kadınlar 455 bin kişiyle iş bulma umudunu kaybedenler arasında. İnsanlara bugün vaadiniz ancak geleceksizliktir. Sayın bakan istihdam paketleri açıklıyor ve bir buçuk aya bir istihdam paketi düşüyor biliyor musunuz? Hiçbir inandırıcılığı kalmamış paketlerin, insanlara umut olamıyorsunuz. Bir eksi milli güreşçiyi bir bankanın yönetim kuruluna atıyorsunuz deyim yerindeyse milleti kündeye mi getiriyorsunuz tuşa mı getiriyorsunuz ona da siz karar verin arkadaşlar." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.