Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi gündem özeti abd çin chp pkk Koronavirüs terörist suriye tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan

CHP’li Öztrak: Büyük Veri Analizi Şirketleriyle Kamu Kurumları Arasında İlişki Var Mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, büyük veri analizi teknolojisinin seçmen davranışlarını manipüle etmek amacıyla kullanılmasının, seçimlerin adil ve eşit koşullarda yapılmasını engelleyecek yeni bir sorun olduğunu belirtti.

Öztrak, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Türkiye’de ‘büyük veri analizi’ işiyle uğraşan kaç şirket vardır?

Türkiye’deki kamu kurumları yerli veya yabancı büyük veri analizi şirketleriyle iş yapmakta mıdır? Bu şirketlerle kamu kurumları arasında yapılan bir ticari anlaşma varsa, bu anlaşma hangi amaçla yapılmıştır?

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (Kurul) bu şirketlerin, kişisel verileri işleyerek veya analiz ederek müşterileri için siyasi sonuçlar yaratmaya dönük yönlendirme yapıp yapmadığı konusunda her hangi bir denetleme yapmış mıdır?

Başka ülkelerin Türkiye’de de bu teknikleri kullanarak yaptıkları siyasi yönlendirme vakaları Kurul veya diğer ilgili kamu kurumları tarafından tespit edilmiş midir?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.