Öne Çıkanlar ohal Gevaş ataşehir belediyesi WeWALK Kovid19 GEKAP Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit marmaris belediyesi haberleri Visca Rant fetö

CHP’li Sarıbal Alevi Şehitin Cenaze Törenini Meclis’e Taşıdı

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Başbakan Binali Yıldırım’a “AKP iktidarı döneminde kaç şehidimizin cenazesinin cemevinden kaldırılmasına engel olunmuştur?” diye sordu.
 
CHP’li Sarıbal, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bombalı saldırıda şehit olan Şenali Ocak’ın cenaze töreni ile ilgili Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
 
Sarıbal verdiği önergede, Polis Memuru Şehit Şenali Ocak’ın ailesinin cenazeyi Küçük Çiğli Cemevi’nden kaldırmak istemelerine rağmen askeri tören bahane edilerek cenazenin Bostanlı Beşikçioğlu Camii’nden kaldırılmasına tepki gösterdi.
 
Öte yandan Sarıbal, AİHM ve Yargıtay’ın cemevlerine ibadethane statüsü kararları mevcutken cenazenin cemevinden kaldırılmasına engel olan İzmir Valisi, Kaymakam ve Garnizon Komutanı’nın ayrımcılık ve nefret suçu işlediklerini ileri sürdü.
 
CHP’li Sarıbal, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“AKP iktidarı döneminde kaç şehidimizin cenazesinin cemevinden kaldırılmasına engel olunmuştur?
 
İzmir Valisi, Kaymakam ve Garnizon Komutanı neden cemevinde tören yapılmasına izin vermemiştir? Şehidin ailesinin isteği neden yok sayılmıştır?
 
Devlet yetkilileri neden cemevlerinde tören yapılmasına engel olmaktadır? Hükümetinizin bu yönde talimatı mı vardır? Yoksa ayrımcılık ve nefret suçu işleyen yetkililer hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz?
 
Alevi inancına sahip şehitlerimize yapılan bu ayrımcılıklar ile ilgili neden hiçbir işlem yapılmamaktadır?
 
AİHM ve Yargıtay’ın cemevlerini ibadethane olarak tanıyan kararlarına rağmen Cemevleri’nde neden şehit cenazeleri için tören yapılmamaktadır?
Vatanı korumak uğruna şehit olan asker ve polislerimiz göreve başlarken Alevi inancına sahip olmaları sorun değilken son yolculuklarında neden sorun çıkarılmaktadır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.