Öne Çıkanlar bugünün gündemi abd gündem özeti AİLE ırak gündem başlıkları Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan pkk CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MSB tesk genel başkanı bendevi palandöken

CHP’li Sarıbal: Grev İşçilerin Demokratik Hakkıdır

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na “Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin demokratik hakkı olan grev kararı, hangi açıdan ‘milli güvenliği bozucu’ olarak nitelendirilmiştir?” diye sordu.

CHP’li Sarıbal, Orhangazi’de Birleşik Metal-İş Sendikası üyelerinin başlattığı grevin yasaklanması hakkında Bakan Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. İşçilerin grev yapmalarının demokratik bir hak olduğunu belirten Sarıbal, Bakanlar Kurulu’nun grevle ilgili kararında yer alan “milli güvenliği bozucu nitelikte” ifadesinin de açıklanmasını istedi.

Alınan kararı antidemokratik bulduğunu ifade eden Sarıbal, Bakan Müezzinoğlu’na şu soruları yöneltti:

"Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin demokratik hakkı olan grev kararı, hangi açıdan ‘milli güvenliği bozucu’ olarak nitelendirilmiştir?

Bakanlar Kurulu’nda aldığınız bu kararla, aslında işçilerin kanuni hakkı olan grev kararı filli olarak yasaklanmış olmuyor mu?

15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi sonrası OHAL ilan edilirken, Hükümet sözcüleri tarafından yapılan 'alınan bu karar halkımızın gündelik hayatına yönelik olmayıp, devletin mekanizmalarının düzenli ve hızlı işleyişine yöneliktir' şeklinde bir açıklamanın olduğu hafızamızdadır. Bu grev kararlarının yasaklanmasının OHAL kararı ile ilgisi var mıdır?

İşçilerin bağlı olduğu ve yanında olması gereken Bakan olarak, bu antidemokratik kararın altına imza atmanız doğru bir karar mıdır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.